Göztepe'deki eylemde kaza

İzmir’in Göztepe semtinde, Taksim Gezi Parkı düzenlemesini protesto için toplanan vatandaşların arasına hızlı bir şekilde girdiği için direksiyon kıran otomobil, palmiye ağacı ve elektrik direğine çarparak durabildi.

Kazada, 2 kişi yaralanırken, kazayı görüntüleyen bayan gazeteci eylemcilerin hedefi oldu. Kaza, gece saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Süratli olduğu öne sürülen 35 PAJ 53 plakalı araç, Gezi Parkı eylemi nedeniyle toplanan kalabalığın arasına girmemek için aniden direksiyon kırdı.

Hakimiyeti kaybolan otomobil, önce orta refüjdeki palmiye ağacına daha sonra elektrik direğine çarparak durabildi. Kazada, otomobilde bulunan iki genç yaralanırken, bunlardan birisi araçta sıkıştı. Araç içinde sıkışan genç, eylemcilerin ihbarı üzerine olay yerine ulaşan AKS ekiplerinin çalışması sonucu bir saatte kurtarılabildi. Yaralı gençler ambulansla hastaneye kaldırıldı.

EYLEMCİLER KADIN GAZETECİYE SALDIRMAK İSTEDİ

Kazazedelerin gönderilmesinin ardından olay yerinde görüntü çeken bir kadın gazeteci eylemcilerin hedefi oldu. Slogan atan gruptan yaklaşık 10 kişi, "Hepiniz kuklasınız, yanlı haber yapıyorsunuz, gazeteci istemiyoruz" diyerek gazeteciye tepki gösterdi.

Eylemciler, araya giren bazı duyarlı vatandaşlar tarafından engellendi. Duyarlı vatandaşlar, "Karşınızda bir bayan gazeteci var, görevini yapıyor, trafik kazasını çekiyor" diye tepki gösterdi. Kazayı bırakan eylemciler, bu kez kendilerini engellemeye çalışan arkadaşları ile birbirine girdi. Bir süre arbede yaşandı. Olaya polis müdahale etmedi. Kalabalık daha sonra kendi kendine dağıldı.