Başbakan Cezayir'de konuştu

Cezayir’deki temaslarını sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Cezayir İş Forumu’na katılarak, Cezayirli iş adamlarına hitaben bir konuşma yaptı.

Başbakan Erdoğan, Cezayir Başbakanı Abdülmalik Sellal ile birlikte salona gelişi sırasında katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. Forumda yaptığı konuşmada, iki ülkenin işadamlarının yanı sıra, halklarının arasındaki temasların da giderek yoğunlaştığına dikkat çeken Erdoğan, 100 bini aşkın turistin Cezayir’den Türkiye’ye gelmesini örnek göstererek, Türkiye’den de bir o kadar turistin Cezayir’e gelmesi gerektiğine inandığını belirtti.

Bu sebeple Cezayir Başbakanı Sellal ile de Türkiye ile Cezayir arasındaki vizelerin kaldırılması konusunu görüştüklerini söyleyen Erdoğan, “70’i aşkın ülkeyle arasındaki vizeleri kaldırdık. İstiyorum ki Cezayir’le de vizelerin kaldıralım” şeklinde konuştu. Başbakan Erdoğan, bu sözlerinin uzun süre alkışlanması üzerine, “Evet, çok ciddi bir konsensüs var görüyorsunuz” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“İnşallah çok daha fazla Cezayirli kardeşimizi kendi evleri olan Türkiye’de, aynı şekilde vatandaşlarımı kendi evleri olan Cezayir’de görmek istiyoruz. İlişkilerimizdeki olumlu seyir, ticaret rakamlarımıza da yansıyor. Ülkemiz Cezayir’in ithalatında 7. ihracatında ise 8. sırada yer alıyor. Aramızdaki ticaret hacmi geçtiğimiz yıl 5 milyar dolar seviyesine ulaştı. İstiyorum ki, artık aramızdaki ticaret hacmi 10 milyar dolara ulaşsın.”