Mısırlı Müslüm Gürses

Bodrum antik tiyatroda düzenlenen Türkçe Olimpiyatlarına 20 ülkeden 65 öğrenci, geçen aylarda vefat eden Müslüm Gürses ve Neşat Ertaş’ı unutmadı. Mısır’dan gelen Amr Nagy’in Müslüm Gürses’e benzerliği dikkatlerden kaçmadı.

Yaklaşık 10 bin kişinin izlediği Türkçe Olimpiyatlarına, AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, Bodrum Kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün, Jandarma Komutanı Hakan Demiröz ve Fenerbahçe'nin eski Başkanı Ali Şen de yerlerini aldı.

Yoğun ilgi gören gece öğrencilerin bir ağızdan seslendirdiği ’Bir ışık sun’ şarkısı ile başladı. Ardından sahne alan İsveçli Johanna’nın Zülfü Livaneli’nin ’Sevda değil’ şarkısını seslendirdi. Kırgızistanlı öğrenci Nursultan İminov ise ’Seni sordum yıldızlara’ şarkısı ile duygu dolu anlar yaşattı. Azerbaycanlı Ayten Hacıyeva ise ’Bu da geçer’ türküsünü söyledi. Meksikalı Jaqueline Garcia ’Ah nerede’ parçasıyla vatandaşları coşturdu. Müslüm Gürses’in anısına okunan ‘Senden vazgeçmem’ şarkısını seslendiren Mısır’lı Amr Nagy de alkışlandı.

Güney Afrika’dan gelen Mohamed Alaa ise Orhan Gencebay’ın ’Hatasız kul olmaz’ parçasını seyircilerin ısrarı üzerine tekrar okudu. Afrika’dan gelen öğrenciler oynadıkları zeybek ile efeleri aratmadı. Yaklaşık 3 saat süren etkinlik AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden ve Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan tarafından katkıda bulunanlara plaket verilmesi ve “Yeni bir dünya” şarkısının söylenmesiyle sona erdi.