Kılıçdaroğlu Karşıyaka'ya gelecek

İzmir’in efsane Belediye Başkanı merhum Ahmet Piriştina’nın adı Şemikler Mahallesi’nde yaptırılan dev kültür merkezinde yaşayacak. Karşıyaka Belediyesi tarafından yaptırılan Ahmet Piriştina Kültür Merkezi 7 Haziran’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı törenle hizmete girecek.

Yapımına 2012 yılında başlanan Ahmet Piriştina Kültür Merkezi, Karşıyaka’da bugün hizmet veren 9. kültür merkezi olma özelliğini de taşıyor. Karşıyaka için çizdikleri ‘Kültür Kenti Karşıyaka’ vizyonunu 9 yılda yaptırdıkları 7 salonla geliştirdiklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak,

“Kentin sahip olduğu değerler doğrultusunda oluşturmaya çalıştığımız kent kimliğinin en önemli parçası, kentin sanatla buluşmasıydı. Bu buluşmayı en doğru şekilde sağlamak amacıyla kültür ve sanat merkezleri yaptık. Biz yaptıkça, halkımız daha fazlasını istedi. Onların talepleri doğrultusunda da yapmaya devam ediyoruz. Ahmet Piriştina Kültür Merkezi de böylesi bir talebin ürünüdür” dedi. Karşıyaka’da 9 yıl içinde yapılan kültür ve sanat merkezlerinin gördüğü ilginin kendileri için teşvik edici olduğunu vurgulayan Başkan Durak, “Karşıyaka’da artık haftanın hemen hemen her günü bir etkinlik var. Sanatın her dalı kentimizde kendisine bir mekan buluyor. Belediyemizin sanat topluluklarının yanı sıra, ülkemizin ünlü sanat toplulukları da mekanlarımızda sahneye çıkabilmek için adeta sıraya giriyor. Karşıyakalılar da bu durumdan oldukça memnun görünüyor. Zira, her etkinlik dolu salonlarda gerçekleşiyor” diye konuştu. Ahmet Piriştina Kültür Merkezi,2009 yılındaki bölünme sonrasında Bayraklı’da kalan 3 kültür merkeziyle birlikte, Belediye Başkanı Cevat Durak döneminde yapılan 7. kültür merkezi oldu.

EFSANE BAŞKAN’A DA BU YAKIŞIRDI

Şemikler Mahallesi 6223 Sokak’ta yaptırılan Ahmet Piriştina Kültür Merkezi, çok amaçlı salonları ile de, bölge halkının farklı ihtiyaçlarına cevap verecek. 5 bin 188 metrekare inşaat alanı üzerine 3 kat olarak inşa edilen Kültür Merkezi’nde toplum yararına çalışan derneklere tahsis edilecek 4 ofis, 1 adet çok amaçlı salon, 2’si 87, biri de 161 kişi kapasiteli 3 seminer salonu ve 7 derslik bulunuyor. Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nin 300 kişilik konferans salonu ise, sahnesi ve soyunma odalarıyla da İzmir’in en iyi salonu olmaya şimdiden aday. Merkezin bahçesinde Ahmet Piriştina’nın bir de heykeli bulunuyor. İzmir’in efsaneleşen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’nın adının Karşıyaka’da bu anlamlı tesisle anılacak olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Başkan Durak, “Merhum Başkanımız Ahmet Piriştina’nın adını yaşamak için ne yapabiliriz, diye düşünürken, onu en iyi anlatacak bir mekan olmasını istedik. Sanata ve sanatçıya yaklaşımı ile tanınan Piriştina’ya da böylesi bir kültür merkezinin yakışacağını düşündük” dedi. Başkan Durak, Kültür Merkezinin yer seçiminde de, Piriştina’nın göçmen kimliğinden yola çıkarak, Balkan göçmelerinin Karşıyaka’da yoğun yaşadığı Şemikler Mahallesi’ni tercih ettiklerini söyledi.