İzmir'de 5 günün bilançosu

Taylan YILDIRIM/ - İzmir'de, Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek vermek amacıyla 5 gündür düzenlenen gösterilerin bilançosu da ortaya çıktı.

Gösterilerde, AK Parti'nin iki ilçe binası yakıldı, bir binasına molotof kokteyli atıldı, toplam 400 kişi de gözaltına alındı.

Kentte, Taksim Gezipark protestoları geçen cuma gününden beri aralıksız devam etti. Gündoğdu Meydanı’nda toplanan kalabalıklar, tepkilerini dile getirdi. Bu gösteriler sırasında bazı gruplarla polis arasında da çatışma çıktı.

AKP’NİN ÜÇ İLÇE BİNASINA SALDIRI

Çeşitli semtlerde 5 gündür devam eden gösterilerde, AKP’nin Karşıyaka ve Çiğli ilçe başkanlığı binalarının yakıldığı, Menemen ilçe başkanlığına ise molotofkokteylli saldırı düzenlendiği öğrenildi. Bunların yanı sıra toplam 166 banka şubesi, belediye otobüsü ve işyerlerine zarar verildiği saptandı. Banka şubelerinden birinin de tamamen yakılarak kullanılmaz hale geldiği belirlendi.

TOPLAM 400 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bunların yanı sıra Bornova ilçesindeki okul bahçesinde, 8 ses bombası yaptıkları ileri sürülen ikisi yaşı küçük 3 kişi gözaltına alındı. Ayrıca, gösteriler sırasında, çeşitli olaylara karıştıkları gerekçesiyle de, 400 kişi gözaltına alındı. Bunların tamamı Savcılığa sevkedilmeden serbest bırakıldı. Toplam 572 kişinin de kimlik bilgilerinden suça karışıp karışmadıkları yönündeki kayıtları incelendi.