Tehlikeli gerginlik

Rize’de bugün akşam saatlerinde İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı eylemlerine destek veren bir grup ile onlara tepki gösteren karşıt görüşlü grup arasında olaylar çıktı.

Çıkan olaylara müdahale eden polis ekipleri, tepki gösteren grubu dağıtmak için biber gazı kullandı. Rize’de bugün saat 18.00 sıralarında Türk Gençlik Birliği (TGB) üyesi 20 kişilik bir grup ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile Memişağa Parkı’na geldi.

Basın açıklaması yapmak isteyen gruba çevrede toplanan karşıt görüşlü grup müdahale etti. TGB üyesi gençler çevrede bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği’ne sığınırken, bina önünde bir anda yüzlerce kişi toplandı.

Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice kalabalığa sağduyu çağrısında bulunarak dağılmalarını istedi. Grubun dağılmaması üzerine polis bibergazı ile müdahale ederken, esnaf polisi protesto için kepenklerini indirdi. Rize’de son 2 gündür Gezi Parkı olayları nedeniyle polislere destek veren grup bu kez biber gazının hedefi kendileri olunca polisi yoğun şekilde tepki gösterdi. Bina çevresindeki kalabalık dağılmazken, gergin bekleyiş sürüyor.