Avrupa'da kara propaganda

Avrupa'da kimi basın kuruluşları, Gezi Parkı olaylarını kara propaganda ve dezonformasyon içerikli metinlerle ele alıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın darbeciler tarafından asılan merhum Başbakan Adnan Menderes’e ilişkin yaptığı hatırlatma, “Erdoğan, göstericileri, Gezi Parkı’nda asmakla tehdit ediyor” biçiminde duyuruldu.

"ERDOĞAN İNSANLARI AĞAÇLARDA SALLANDIRMAKLA TEHDİT ETTİ!"

Zaman Gazetesi’nde yer alan habere göre; Belçika Devlet Radyosu’na İstanbul’dan bağlanan bir Belçikalı, Erdoğan’ın göstericileri ‘ağaçlarda sallandırmakla tehdit ettiğini’ ileri sürdü. Başbakan’ın bahse konu sözleri İngilizce altyazılarla YouTube’a konuldu, ‘CNN iReport’ sitesinde de yer aldı. İngilizce ifadelerde Erdoğan’ın toplumun laik kesimini ölümle tehdit ettiği iddia ediliyor.

Amerikan kanalı CNN’in internetteki ana sayfasında müstakil bir sekme ile ulaşılabilen ve bir çeşit toplum gazeteciliği yapılan ‘CNN iReport’ sayfasındaki haberde de başlık olarak "Erdoğan, insanları asmakla tehdit ediyor" ifadeleri yer aldı. Erdoğan, söz konusu konuşmasında sosyal medyadan şikâyet ederken, asılsız tweet’lerin atıldığını ve halkın tahrik edildiğini söylüyor.

ÖLÜM TEHDİTLERİ

Başbakan, 37 saniyelik kısmı YouTube’a yüklenen konuşmasında ‘Varın bu eylemlerin samimiyetini siz takdir edin. Şimdi günlerdir sosyal medyada asılsız iddialar, iftiralar, ithamlar, yalan haberler havada uçuşuyor... Öyle ki oradaki ağaçlarda bunları sallandıracaksın. Alışmışlar ya. İnsanlar ölüyor, panzerler göstericileri eziyor diye tweet atan densizlerin, bu tweetlere sahip çıkan onlarca, yüzlerce faşistin dahi olduğunu görüyoruz.’ 'diyor.

Erdoğan’ın konuşmasında Menderes’e atıf yaptığı es geçilince, Avrupa’da sosyal medyada bu sözler ‘Erdoğan’ın ölüm tehditleri’ olarak yorumlanıyor.