Türk futbolunda ahlak sorunu var

Kulüpler Birliği Vakfı’nın Mecidiyeköy Astoria’daki ofisinde yapılan toplantı sonrası açıklamada bulunan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, “Türk futbolunun ahlak sorunu var” dedi.

Türk futbolunun ve kulüplerin büyük sorunları olduğunu dile getiren Hacıosmanoğlu, “Türk futbol ahlakının içinde ahlak sorunu var. Bütün başkanların katıldığı bir toplantıda futbolun ahlakını bir temele oturtma çabası içine girmeliyiz. Sadece şampiyonluğa oynayan 4 takımın değil, Anadolu kulüplerimizin de hakkını yemeden onların önünü açmamız lazım. Bunu da yapacak olanlar, kulüp başkanlarıdır. Temelde bahsedilecek sorunlarını böylece çözmüş oluruz" diye konuştu.

Futbolun geleceği için, gelecek nesillere de temiz bir futbol bırakılması gerektiğinin altını çizen İbrahim Hacıosmanoğlu, "Gelecek nesillere temiz bir futbol bırakmak istiyorsanız, önce siz orada adam gibi ahlaklı bir şekilde futbola yön vermeniz lazım. Ben toplantıda bunu söyledim. Türk futbolunu bu temeller üzerine oturtursanız ülkeyi yönetenlerde size o gözle bakar. Sizde ahlaksızlık, sportmenliğe uymayan davranışlar varsa, hakkını koruyamayanın hakkını yerseniz insanlar size saygıyla bakmaz. Kendi çıkarları için Türk futbolunu kullanan insanlar için değil, çocuklarımıza temiz Türk futbolu bırakmak adına karalar alınması lazım” şeklinde konuştu.