Galatasaray MP: 79 - Banvit: 62

Galatasaray Medical Park ile Banvit’i karşı karşıya getiren Beko Basketbol Ligi Playoff Finalleri’nde ilk raunt sarı-kırmızılıların oldu.

İlk randevuya Abdi İpekçi Spor Salonu’nda ev sahipliği yapan Galatasaray Medical Park, Bandırma temsilcisini ikinci yarıdaki üstün oyunuyla 79-62 mağlup ederek galibiyet serisini 23 maça çıkardı ve seride 1-0 öne geçti.

Sarı-kırmızılı takımda 18 sayı- 5 ribaund- 2 asistle oynayan Jamont Gordon karşılaşmanın en skorer ismi olurken, Carlos Arroyo 17 sayı kaydetti. Konuk ekipte ise Sammy Mejia ve İzzet Türkyılmaz 11’er sayıyla mücadele etti. Serinin 2. maçı 7 Haziran Cuma günü saat 20:30’da yine Abdi İpekçi’de yapılacak. Maçın ilk basketi 2 dakika geride kalırken Arroyo’dan geldi. Dengede geçen 6 dakika sonunda skor 7-8’di. İzzet ile etkili olan ve yüksek yüzdeyle isabet bulan eden Banvit ilk çeyreği 16-22 önde tamamladı.

Galatasaray Medical Park, Gordon’ın gayretine Ndong’un da katkı vermesiyle ikinci periyotta farkı eritti. Ender’in bitime 3 saniye kala attığı basket de ev sahibinin hücum ribauntlarıyla etkili olduğu devreyi 38-37 önde kapatmasını sağladı. Üçüncü çeyrekte Arroyo oyuna ağırlığını koydu ve Galatasaray Medical Park dış atışlarla final periyoduna 63-49 avantajlı girdi.

Son bölümde Gordon ile farkın kapanmasını önleyen Sarı-Kırmızılılar, Banvit’ten 10 fazla üçlük isabeti bulduğu ve ribaundlarda rakibine 42-28 üstünlük kurduğu maçı 79-62 kazandı.