Ulaşımda grev kavgası

 Aziz Kocaoğlu, Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için ulaşımda greve giden sendika ve şoförlere tepki gösterdi.CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ise karşıt görüşte açıklama yapınca ortalık karıştı.

TARTIŞMAYA GÖKÇEK DE KATILDI

 Melih Gökçek, Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı, “Bürokratlarım ve benim çabalarıma karşın maalesef bugün görevlerini yapmadılar.

Biz yasa ve disiplin yönetmeliğine disiplin uygulaması başlattık. En ağır ceza verilecek. Ancak, grev yetkisi olmamasına karşın ulaşımda 4 milyon İzmirliyi sabah işine, okuluna taşımayan ve bunu örgütleyen sendikayı şiddetle kınıyorum” şeklindeki açıklamasına, yoğun olarak kullandığı Twitter hesabı üzerinden destek verdi. Gökçek, attığı tweette, "İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kanunsuz greve karşı tavrınız dolayısıyla sizi kutluyorum" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ise, “CHP’nin sözüdür; hangi partiden olursa olsun, hiçbir belediye başkanı grev kırıcılığı yapamaz. Grev anayasal bir haktır” ve “CHP anayasal grev hakkını kullanan işçi ve memur kardeşlerimizle dayanışma içinde olacak, programımız ve uygulamamız paralel gelişecektir” şeklinde tweetler attı. Günaydın ve Gökçek’in Twitter hesapları üzerinden karşılıklı atışmaları da dikkat çekti. Günaydın, Melih Gökçek’in ’Gezi’ protestolarına destek vermeyi düşünen çalışanlarına yönelik genelgesine tepki gösterdi. Gökçek ise Günaydın’a, Başkan Kocaoğlu’nun açıklamalarını anımsatarak, "Aziz Kocaoğlu’nun sağduyulu açıklamasına bakın" ifadesini kullandı.