Ege Koop'tan muhtar ziyareti

 İlçenin çağdaş bir kentçilik anlayışıyla yeniden planlanması gerektiğini belirterek, “ Belediyeler yapımda değil planlama ve denetimde yer almalı. Bu yapılmadığı için İzmir yıllardır sorunlarla boğuşuyor. Soruyorum son 20 yılda İzmir’de ne değişti? On bir üniversitesi, bilim yuvası olan bir kent böyle mi olmalıydı?” dedi. Aslan, bunu söylerken sadece bir belediye başkanını kastetmediğini, bugüne kadar ki il genel meclis üyelerinden belediye meclis üyelerine, valilerden sivil toplum kuruluşlarına, medyaya kadar herkesin bundan sorumlu olduğunu vurguladı.

Bir günün tamamını Çiğli’deki temaslarına ayıran Aslan, ilçenin Cumhuriyet, İnönü, Ahmet Taner Kışlalı Ve Güzeltepe mahallelerini dolaştı, muhtarlardan sorun ve sıkıntılara ilişkin bilgiler aldı. Aslan, Çiğli’nin konumu itibariyle gelişime açık bir bölge olduğunu belirterek, “ Eşsiz Menemen Ovası’nın hemen yanıbaşında. Denize kıyısı var. Kent merkezine 20-25 dakikalık mesafede. Böyle bir ilçe bugün ulaşım sıkıntısından çöp problemine sayısız sorunun merkezi olmuş maalesef. Özellikle koca bir kentin çöpünün toplandığı yer olarak anılması artık İzmir’e. Bu çöp sorununun çözümündeki belirsizlik ortadan kaldırılmalıdır. İster Bakanlık ister belediye Çiğli halkının bu sorununa son vermelidir. Avrupa yıllar önce bulmuş çözümü.

Gelişen teknolojiyi kullanıp başta enerji üretimi olmak üzere tüm altyapı çalışmalarını şehir merkezlerinde yeralan teknolojik çöp depolarındaki geri dönüşümle sağlıyorlar. İzmir’de bu gerçekleştirilebilir” diye konuştu.

“BELEDİYELER PLANLAMA YAPMALI, DENETLEMELİ”

Kentsel dönüşümün Çiğli için de hayati değer taşıdığını kaydeden Aslan, “ Çiğli İzmir’in Kuzey girişidir. Bu açıdan çok önemli bir ilçedir. İzmir’e gelenler mutlaka Çiğli ilçemizden geçmek durumundadır. Dolayısıyla Çiğli’nin girişi ve çevresi yeniden ele alınmalı, çağdaş bir kentçilik anlayışıyla planlanmalıdır. Kaldı ki kentsel dönüşüm de belediyeler inşaat firmalarının rolünü üstlenmemelidir. Yapımcı konumdan çok planlamaya odaklanmalı, halk adına denetim ve yönlendirme görevi yapmalıdır.

Çünkü dönüşümün olmazsa olmaz ayaklarından biri bölgenin bir bütün olarak planlanabilmesidir. Ege-Koop’un tam 30 yıl önce bu bölgede hayata geçirdiği ilk projesi Egekent 1’de bugün 70 bine yakın insan sorunsuz, sıkıntısız bir yaşam sürmektedir. Biz bu projeyi 41 ayrı meslek grubuna dahil insanların oluşturduğu kooperatiflerle gerçekleştirdik. İddia ediyorum bugün çevre düzenlemeleri, otoparkı, sağlam yapıları ile bizim 30 yıl önce tamamladığımız bu bölge örnek bir yerleşim alanı, kentsel dönüşüm uygulamasıdır” şeklinde konuştu.

ASLAN’A BÜYÜKŞEHİR’E ADAY OL BASKISI

Ege-Koop Genel Başkan Aslan’a, ziyaretinde Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusundaki düşünceleri de soruldu. “Basında çıkan haberler hepimizi mutlu ediyor. Bu doğru mu, aday olacak mısınız?” diye soran vatandaşlara Aslan, “ Ben bugüne kadar siyasete sıcak bakmadım, düşünmedim bile. Belediye başkanlığı, milletvekilliği gibi çok teklifler geldi ama kabul etmedim. Son bir yıldan beri gittiğim ortamlarda görüşü, siyasi düşüncesi ne olursa olsun insanlar bana aday mısınız diye soruyor.

Nereye diyorum, büyükşehire diyorlar. Bu herkesin sorusu. Bu kadar sorulmasının nedeni, insanların artık daha fazla hizmet ve proje istiyor olmasıdır. İzmir’de yaşayanlar artık İzmir’in zenginliklerinden faydalanmak istiyorlar ve her türlü sorununa çözüm bekliyorlar. Ben makama, koltuğa değil daha geniş bir zeminde ve koşullarda İzmir’e, İzmirli’ye hizmete adayım. Bu kente olan borcumu ödemek için her türlü hizmete hazırım. Önemli olan bu” sözleriyle yanıt verdi.