İzmir'de bin kişi hastanelik oldu

Eray ARPAŞİN/ DHA -

İzmir Tabip Odası Başkanı Mete Güzelant, geçen cuma gününden bu yana devam eden Gezi Parkı protestoları sırasında İzmir'de yaklaşık bin kişinin hastanelerin acil servislerine başvurduğunu açıkladı. Güzelant şiddetin sağlık çalışanlarına da yönelmesini eleştirdi.

İzmir Tabip Odası Başkanı Mete Güzelant, avukat Mithat Kara ve protestolar sırasında dayak yedikten sonra el ve kolunda kırıklar oluşan üniversite öğrencisi Başak Özçelik Tabip Odası’nda basın toplantısı yaptı. Kör şiddetin sağlıkçılara da yöneldiğini ve twitter mesajlarının soruşturma konusu olduğunu belirten İzmir Tabip Odası Başkanı Mete Güzelant, “Cuma günü başlayan protesto gösterileri yüzbinlerce insanın katılımı ile günlerdir sürüyor. Bu şiddet ortamında hastanelerimizin acil servisleri fedakarca çalışmışlardır. Yaklaşık olarak 1000’e yakın gösterici acillere başvurmuş veya 112 ambulansları ile getirilmişlerdir. Ama o kadar acı ki gönüllülerimizden biri olan Başak Özçelik, polisin gösterdiği şiddetten nasibini almıştır. Elinde tıbbi malzemelerle Gündoğdu Meydanı’nda oturarak beklerken, yüzlerce polis ve eli sopalı kişinin dayağını yiyen Özçelik, kendisini ifade edemeden 15 kişinin saldırısı ile bu hale gelmiştir. Yine aynı gece yaralılara yardımcı olmak için odamızın kapısında bekleyen Anestezi ve Reanimasyon uzmanı Dr. Özlem Aydın da polis tarafından, dış kapının önünden içeriye girmeye çalıştığı bir sırada copla saldırıya uğramış ve alnından yaralanmıştır. Yaşamını insan sağlığına adadığı belli olan insanlara hem de Tabip Odası’nın önünde bu şiddet uygulanabiliyorsa diğerlerine neler yapılmıştır, düşünmek bile istemiyoruz. Biz bu kör şiddeti kınıyoruz. Suç işleyenlere adli idari yaptırımların uygulanması için gerekli işlemleri yapacağız” dedi.

İzmir'de Gezi Parkı protestoları için Gündoğdu Meydanı'na giden ve eli sopalı sivillerin saldırısına uğradıktan sonra, el ve kolunda kırıklar oluşan üniversite öğrencisi Başak Özçelik ise olay anını ve yaşadıklarını anlattı. Twitter üzerinden yaptığı açıklamalar yüzünden bir tıp öğrencisinin gözaltına alındıktan 24 saat sonra serbest bırakıldığını belirten Tabip Odası’nın avukatlarından Mithat Kara, soruşturmanın devam ettiğini söyledi.