Arınç, özür dileyince Başbakan tableti kırmış

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Taksim’deki olaylar nedeniyle eylemcilerden özür dilediğini duyduğunda elindeki tablet bilgisayarı parçaladığını öne sürerek, "Arınç ağlamaktan sorumlu bakanken, özür dilemeden sorumlu bakan oldu. Tabii bir şeyler duyuyoruz, Başbakan Arınç'ın özrünü duyunca tableti kırmış diye ama ne olur göreceğiz. Arınç'ın özür dilemesi yetmez, Başbakanın da özür dilemesi lazım" dedi.

Edirne’nin Uzunköprü İlçesi’ne gelen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Uzunköprü Belediye Başkanı Eniş İşbilen’i makamında ziyaret etti. Daha sonra caddede esnaflla sohbet eden CHP’li Muharrem İnce, Uzunköprü Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne geçti. İlçedeki ekili alanlarla ilgili bilgi alan İnce, burada gazetecilere Taksim Gezi Parkı nedeniyle devam eden eylemleri değerlendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan eylem yapanların ruh halini anlayamadığını kaydeden CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce şunları söyledi:

"Dünyanın her yerinde ve her çağda toplumun önünde giden 3 kesim olmuştur; Sanatçılar, bilim insanları ve gençler. Ben 22 yaşında öğretmen olduğumda 17-18 yaşandaki gençlerin ruh halinin ne olduğunu biliyordum ama 60 yaşındaki 11 yıllık Başbakan bunu öğrenememiş demek ki. Sanatçı, bilim insanları ve gençlerle inatlaşmak, onlara hakaret etmek, onları dışlamak bir siyasetçinin en son yapacağı iştir. İşte bugün gençlere en fazla destek olan yine sanatçılar olmuşlardır. 60 yaşındaki Başbakanın 15 yaşındaki gençlerle inatlaşmasını anlayabilmiş değilim. Bu ne kibir, bu ne ego, bu ne kapris? Yani ne zannediyorsun kendini? Sen bu ülkede etrafına aldığın 3 bin polisle sokakları gezersin meydan okursun millete ama, sen kapının önüne 1 koruma olmadan dışarı çıkamazsın. O kabadayılığının ne kadar çakma olduğunu biz biliyoruz zaten. Alma o polisleri yanına Taksim Meydanı'na git bakalım. Bir git de göreyim seni. Bu ülkenin Başbakanısın. Hani bize diyorsun ya; 'Sivas'ın ötesine gidemez bu CHP' diye. Bırak Sivas'ı İstanbul'un göbeğine bir git bakalım. Bir git de göreyim seni. Bu gençlerle inatlaşılmaz. Onların taleplerine kulak verilir. Onlar ne istiyor, özgürlük istiyor, demokrasi istiyor, yaşamlarına müdahale olsun istemiyor. Bunu anlamak lazım, bunda bir şey yok. Ben öğretmenlik yaparken de çocuklar meydan okurdu ara sıra, susardık. Onları anlayışla karşılardık. Hele hele bu durum öyle bir durum da değil. Bu anlayışla karşılanacak bir durum falan değil. ‘Müdahale edemezsin’ bana diyorlar. Hakkıdır, direniyorlar. Kazanacaktır o çocuklar. Bundan hiç şüphem yok. Sadece gençlere tavsiyem, sağa sola zarar vermeyin. Kamu malına zarar vermeyin. Vatandaşlara ve yurttaşlara zarar vermeyin. Küfretmeyin ama direnin diyorum." "

ARINÇ, ÖZÜR DİLEYİNCE TABLETİ PARÇALAMIŞ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt dışı gezisine gittikten sonra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın olaylarla ilgili özür dilediğinin hatırlatılması üzerine konuşan İnce, özür dilenmesinin yetmeyeceğini söyledi. İnce, "Arınç, 'Ağlamaktan sorumlu bakanken', 'Özür dilemeden sorumlu bakan' oldu. Tabii bir şeyler duyuyoruz, Başbakan Arınç'ın özrünü duyunca tableti kırmış diye ama ne olur göreceğiz. Arınç'ın özür dilemesi yetmez, Başbakanın da özür dilemesi lazım. Sadece özür de yetmez taleplerin yerine getirilmesi lazım" diye konuştu.

"TWITTER VE FACEBOOK’U TMSF'YE DEVREDİN"

İzmir’deki sosyal medya operasyonuna da değinenen İnce, iktidarın medyayı ele geçirerek, kuşattığını, şimdi Facebook, Twitter’dan korktuklarını savundu. İnce, "Buraya bir şeyler yapmaları lazım. Benim onlara önerim şu, Facebook ve Twitter’ı TMSF'ye devredin. Sonra onu bir yandışınıza verin. Damat, dünür falan vardır, oradan halledersiniz. Başbakan ‘Twitter baş belası’ dedi, polisler gitti hemen çocukların başına bela oldular. Twitter gerçekten Tayyip Erdoğan'ın belası. Orası özgür bir alan, çocukların evlerine baskın yapıp onları toparlasalar da 80 öncesinden farklı bir durum var ortada artık anne babalar çocuklarının yanında. Anne babalar çocuklarıyla gurur duyuyorlar" dedi. Uzunköprü İlçesi’ndeki ziyaretlerini tamamlayan Muharrem İnce ilçeden ayrıldı. İnce’ye ziyaretlerinde CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan ve bir grup partili de eşlik etti.