Cumhurbaşkanı Gül, Muş ve Bingöl izlenimlerini twitterda paylaştı

Sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından iki günlük Muş-Bingöl ziyaretini değerlendiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ziyaretini tamamlayarak dün akşam İstanbul’a döndüğünü söyledi. Muş ve Bingöl’de vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını ifade eden Gül, vatandaşların kendisine gösterdiği ilgiden dolayı teşekkürlerini iletti.

Ziyaretinin, Cumhurbaşkanı düzeyinde 29 yıl aradan sonra Muş’a gerçekleştirilen ilk ziyaret olduğunu hatırlatan Gül, yoğun programı sırasında vatandaşlarla birlikte bir çay ocağında çay içtiğini kaydetti.

Gül, “Kayseri’de rahmetli dedemin dükkanında da bu şekilde iskemlelere oturulurdu” dedi.

Muş ziyaretinde sırasında tarihi Murat Köprüsü’nde de incelemelerde bulunduğunu anlatan Gül, “Bu taş köprü yaklaşık 800 yıl önce Selçuklular tarafından yapılmış. Murat nehrinin coşkun sularına karşı dimdik ayakta duruyor” ifadelerini kullandı. Bingöl ziyaretinde de Muş’ta olduğu gibi aynı coşkunun bulunduğunu belirten Gül, “Bu gezilerde en çok gururlandığım şey herkesin elinde Türk bayraklarının dalgalanmasıydı. Halkımız, devletine ve milletine bağlılığını içinden geldiği gibi ifade ediyor” dedi. Bingöl’de de çay bahçesinde şehrin önde gelenleri ile çay içip sohbet ettiklerini ifade eden Gül, ziyareti sırasında çocukların kendisine gösterdiği sevinin ayrı bir mutluluk verdiğini söyledi. Gül, Bingöl ziyaretinde küçük bir kızın ‘Cumhurbaşkanımız Muş İlimize Hoşgeldiniz” yazısı ile ilgili olarak da, “Belli ki bu kızımız yazıyı yazmak için çok uğramış ve yazısını çiçeklerle süslemiş” dedi.