Eski Türkiye Güzeli Günseli Başar vefat etti

Eski Türkiye ve ilk 'Avrupa Güzeli', 81 yaşındaki Günseli Başar, İstanbul'da vefat etti. 2 yıldan bu yana mücadele ettiği Alzaimer hastalığı nedeniyle tedavi görmek için uzun süreden bu yana yaşadığı Muğla’nın Bodrum İlçesi’nden dört ay önce İstanbul'a giden ve kızı Aslı Tunca'nın evinde kalan Başar'ın durumunun ağırlaşması üzerine kaldırıldığı hastanede kurtarılamadığı belirtildi.

Başar, 1951 yılında Türkiye, 1952 yılında İtalya'nın Napoli kentinde düzenlenen yarışmada ise Avrupa Güzeli seçildi. Başar, ilk evliliğini işadamı Kutsi Beğdeş ile ikinci evliliğini ise dönemin İzmir Belediye Başkanı Faruk Tunca ile yaptı. Günseli Başar, ikinci evliliğinden bir kız çocuğu, daha sonraki yıllarda kızından 2 torun sahibi oldu.

Bodrum'da 18 yıldan bu yana yaşayan, Hayvan Hakları Derneği'nin yanı sıra sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına destek veren, düzenlediği siyasi ve kültürel panellerle Bodrum'un sosyal yapısına katkı sağlayan Başar'ın ölümü büyük üzüntü yarattı.

Başar'ın dostlarından eski bakan İmren Aykut, DHA muhabirine, "Günseli Başar güzelliği ve sanatı ile Türkiye'yi, dünyada çağdaş Türk kadınını en güzel yanı ile tanıtmanın yanı sıra son nefesine kadar yaşadığı kentin sosyal ve kültürel yapısına da katkıda bulunmaya devam etmiştir. Çok değerli bir insanın kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ölmeden önce Turgutreis Mezarlığı'nda yerini ayırtmıştı. Bu nedenle kendisini, yarın çok sevdiği Bodrum'da Adliye Camii'nde kılınacak öğle namazı ardından Turgutreis Akçaalan Mezarlığı'nda toprağa vereceğiz" dedi.