Aydın'da Türkçe Olimpiyatları coşkusu

Cem ULUCAN/DHA - Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Aydın etkinliği, Aydın Adnan Menderes Stadyumu’nu ve çevresini dolduran binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Bu yıl 11’incisi düzenlenen etkinlikte konuşan Aydın Valisi Kerem Al, "Bayrağımızı dünyanın dört bir yanında dalgalandırıyorlar. Evrensel barışa katkı yapıyorlar. Ülkemizin gücüne güç katıyorlar" dedi.

Adnan Menderes Stadı ve çevresinde toplanan binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen gecede, Güney Afrikalı Muhammed’in Orhan Gencebay’ın 'Hatasız Kul Olmaz' şarkısını söylemesi, Moldovalı öğrencilerin Burdur yöresi halk oyunları, Tunuslu öğrencinin Harmandalı şarkısı eşliğinde oynayan Ugandalı efeler büyük beğeni topladı. Dil ve Kültür Şenliği Aydın İl etkinliğinde konuşan, Aydın Valisi Kerem Al, "Adanmışlık ruhuyla hizmet eden ve bu çocukları yetiştiren fedakar insanlara teşekkür ederim. Kan ve gözyaşının aktığı dünyada bu etkinlik barışa katkı sağlamaktadır. Bayrağımızı dünyanın dört bir yanında dalgalandırıyorlar. Evrensel barışa katkı yapıyorlar. Ülkemizin gücüne güç katıyorlar. Dilimizin dünya dili olmasında emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Coşkulu gecede, 20 ülkeden 67 öğrencinin performansı beğeni ile izlendi. Stadyumu dolduranlar, şiirler, şarkılar ve halk oyunları gösterileriyle coştu. Geceye Aydın Valisi Kerem Al, milletvekilleri, kaymakamlar, daire müdürleri ve davetliler katıldı. Programın sonunda katkıda bulunanlara plaket takdim edildi.