Ergobebek doğdu

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen Otomotiv Tasarım Yarışması’nda İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi Feyzi Aras, otomobillerde sadece ihtiyaç olduğunda ortaya çıkan gizli bir bebek koltuğu tasarlayarak, öğrenci kategorisi Ergonomi alanında birincilik ipini göğüsledi. Feyzi Aras, 750 projenin kıyasıya bir mücadele ile yarıştığı yarışmada öğrenci kategorisinde 293 projenin yer aldığına dikkat çekerek, “Ergobebek, arka koltuğun orta kısmında gizli olarak yer alıyor.

Sadece ihtiyaç duyulduğunda çok kolay bir iki işlemle açılıp kullanılır hale geliyor. Eğer o gün otomobilinizde bebeğiniz yoksa ve daha fazla yolcuyu oturtmak zorunda iseniz yine bir iki işlemle standart bir otomobil haline dönüşüyor” dedi. Özellikle Türkiye’de bebek koltuğunun zorunlu tutulması ile ilgili yasal düzenlemelerin ardından konuyu araştırmaya başladığını söyleyen Aras, otomobilde bebekler için en güvenli yerin, özel koltukta olması ve tedbirlerin alınması kaydıyla orta bölüm olduğunu öğrendiğini belirtti.

Bebek koltuklarının bir süre kullanımdan sonra atıldığına ve araca binecek konuk bebekler için zorluklar yaşandığını tespit ederek, projesine yön verdiğine işaret eden Feyzi Aras, “Trafik kazalarındaki yaralanma ve ölümlerin, bazı ülkelerdeki savaş sonrasındaki bilançoları bile geçtiği ülkemizde bebeklerin durumuna çok üzülüyordum. İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki eğitimim sırasında yaratıcılığımız, girişimciliğimiz, sosyal sorumluluk duygularımız, duyarlılıklarımız hep ön planda oldu. Profesyoneller tarafından böylesine önemli bir ödüle layık görüldüğüm için çok mutluyum” şeklinde konuştu.