Altınordu yeni sezonda da iddialı

Altınordu kurmayları düzenledikleri basın toplantısında yeni sezon planlaması hakkında bilgi verdi. 2. Başkan Dr. Salih Mertan, Futbol Direktör Murat Dizdar, Teknik Koordinatörü Zafer Bilgetay, Başkan Vekili İbrahim Görücüoğlu, Genel Kaptan Sedat Gündoğdu, Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu ve Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Bezircilioğlu, gelişmeler hakkında kamouyunu bilgilendirdi.

Geçen sezonki kadrodan 18 futbolcuyla yol devam edilmesinin transferden daha önemli olduğunun altını çizen, Özkan Toprak’ın sözleşmesinin ise 1 yıl uzatıldığını kaydeden Futbol Direktörü Murat Dizdar, “Altı futbolcuyla yollarımızı ayırırken ilk etapta geçen sezonun 3. Lig gol kralı olan Doğan Karakuş’u transfer ettik. Yeni sezonun kadrosunu oluşturmak amacıyla çalışmalarımız devam ediyor. Takıma direkt katkı sağlayacak altı futbolcu transfer edeceğiz. Dördü, omurgayı oluşturacak isimler olurken, ikisi ise geleceğe yönelik olacak. Transfer, gündemimizin önemli bir parçası değil” dedi.

Altınordu, Altay ve Göztepe’nin aynı ligde olmasının İzmir’de çok önemli bir potansiyel yaratacağını vurgulayan Teknik Koordinatör Zafer Bilgetay ise “Altınordu, geçen sezonki şampiyonluğuyla birlikte Türk futbolunun önemli aktörlerinden biri olma yolundaki ilk adımını attı. Ancak bu sezon yapacağımız işler çok daha önemli. Centilmenliğimiz ve futbolumuzla örnek bir kulüp modeli yaratmak istiyoruz” diye konuştu. Bilgetay, futbol akademi ve futbol okulları yapılanmasının da önemini belirterek, “Geriden gelen çok yetenekli gençler var. Hedeflerimizden en önemlisi, bu gençlere önce Altınordu forması giydirmek, ardından da Türk futboluna armağan etmektir. Bunun için de 1.Lig’e çıkmak işimizi daha da kolaylaştıracaktır. Spor okullarımıza çok önem veriyoruz. Çünkü altyapımızın İzmirli ailelerin çocuklarından oluşması gibi bir düşüncemiz var” yorumu yaptı.

Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu da daha zorlu bir ligin beklediğini söyleyerek, “Hızlı hareket ederek hatalı kararlar vermek yerine, bir sezon boyunca izlenen oyuncuları bizim belirlediğimiz koşullarda almak istiyoruz. Öncelikli hedefimiz, büyük isimlere yönelmek değil. Kendi sistemimiz ve doğrularımızla ilerliyoruz. Yeni sezonda yine taraftarımıza ve futbolseverlere keyif veren, hedefi zorlayan bir ekip olacağız” diye konuştu.