Kefene cep diktirecekler dolar koymak için

(FOTOĞRAFLAR MEHMET ÖZDOĞRU)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Seferihisar Belediyesi’ni ziyaretin ardından Karşıyaka’da Taypark’ta partisinin belediye başkanları ve yöneticileri ile dinlendi.

Kılıçdaroğlu, Karşıyaka Belediyesi tarafından yaptırılan Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nin açılış törenine katıldı. Törende 9 yıl önce hayatını kaybeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina ile ilgili yedi dakikalık film barkovizyondan gösterilirken Piriştina’nın kızı Zeynep Piriştina Subaşı gözyaşlarını tutamadı. Törene merhum Piriştina’nın eşi Mine Piriştina, oğlu Levent Piriştina da katıldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, kültür merkezinin 5 bin 200 metrekare inşaat alanına sahip olduğunu, 16 ayda 3.5 milyon lira harcanarak yapıldığını ve içinde dört ofis, 500 kişilik çok amaçlı salon, ikisi 90, biri 180 kişi kapasiteli üç seminer salonu 10 derslik ve konukevi bulunduğunu söyledi. Başkan Durak, Piriştina ailesine teşekkür plaketi verdi.

“ÇAPULCU HEMŞEHRİLERİM” DİYE SELAMLADI

Levent Piriştina, törene katılanları, “Çapulcu hemşehrilerim” diye selamladı, “Yıllarını tüm hayatını kamu hizmetine adamış bir babanın oğlu olarak, isminin böyle bir kültür merkezine verilerek ölümsüzleştirilmesi aile adına bizi çok onurlandırmıştır” dedi. Levent Piriştina, babasının atkısını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hediye etti.

SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYELERİN OLDUĞU YERDE HAYAT VARDIR

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, törende yaptığı konuşmada, sosyal demokratlar tarafından yönetilen kentlerde hayat olduğunu belirterek, şunları söyledi: “90 yıllık CHP kadirşinas olmuştur. Geçmişini unutmamıştır. Geçmişte bu partiye hizmet veren herkesi kucaklamıştır. Biz halkın partisiyiz. Çünkü biz cumhuriyetin partisiyiz. Ahmet Piriştina İzmir’e değer kattı. İzmir’in marka kent olması yolunda en büyük değeri harcayanlardan birisidir. Hepimiz birer Ahmet Piriştina olacağız. Bunu herkesin unutmaması gerekir. Görevi Aziz Kocaoğlu devraldı. O da çalışkan bir belediye başkanımız. Piriştina’nın ördüğü duvarlar üzerine yenilerini ekliyor, diğer ilçe belediye başkanlarıyla birlikte. Sosyal demokrat belediyelerin olduğu yerde hayat vardır, insana saygı yeşilliğe saygı vardır. Orada insanlar doğayla buluşurlar, kültür vardır, kadın erkek eşitliği vardır. İnsanlığa doğaya saygı vardır. İlk metronun temelini atan, ilk tercihli yolu hayata geçiren çocuklara ilk süt dağıtan, halk ekmek fırınlarını kuranlar sosyal demokrat belediyelerdir. Kent yaşamında ne kadar ilkler varsa mutlaka bir sosyal demokrat belediyenin imzası vardır.”

İZMİR’E 3 BİN 500 DÖNÜM YEŞİL ALAN KAZANDIRILDI

Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin son yıllarda 3 bin 500 dönümlük bir yeşil alan kazandırdığını belirterek, “Müthiş bir şey. Taksim gezi pakında bir avuç genç arkadaşımız el kadar yer için yeşili korumak için mücadele ederken oraya 'topçu kışlası yapacağım AVM yapacağım orayı rant alanına dönüştüreceğim' diyor. Kadıköy Belediye Başkanı 100 dönümlük araziye botanik bahçesi yapıyor. Aradaki fark bu” dedi.

“KEFENE CEP DİKTİRECEKLER DOLAR KOYMAK İÇİN”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın yeşilden ABD dolarını anladığını öne sürerek, şöyle konuştu:

“Gezi Parkı’nda bu gençler ne istiyor? Bir genel başkanın kendisine sorması gereken ilk soru bu. Doğaya, ağaca saygı istiyor. Onlar yeşil deyince ABD dolarını anlıyor. Emin olun mümkün olsa kefenlerine cep yapacaklar dolar koymak için. İstanbul’da yeşil alan kalmadı nerede yeşil alan var ranta açıyorlar. Yakında mezarlıkları da imara açacaklar. Baskı ile yönetim, inat üzerine siyaset kurulmaz. Halkla inatlaşılmaz. Halkın direnişine eylemine dünyanın tüm demokrasilerinde saygı duyulur. Eğer siz inatlaşma kültürünü inatlaşmanın bir parçası olarak görüyorsunuz yanılıyorsunuz. İnatlaşma kültürünü egemen kılarsanız sizin meşruluğunuz tartışma konusu olur. Tüm dünya ayağa kalktı hala “ben Topçu Kışlası yapacağım’ diyor. Kime verdin o sözü sen. Kimliğini kaybeden kent insana yabancılaşır. İstanbul gıpta ile izlediği bir kent. Üç büyük imparatorluğa ev sahipliği yapmış kentte yeşil alan bırakmadı.”

“AYRIMCI DİL YILANDA OLUR”

Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yüzde 50’yi evde zor tutuyorum” sözlerini hatırlatarak, siyasette ayrımcı dilin olamayacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Siyasetçinin ayrımcı dili olmaz. Ayrımcı dil yılanda vardır arkadaşlar utmayın bunu. İnsanlarla dost olacağız. Bize oy verirler vermezler o demokrasinin gereğidir. 'Biber gazı, çivili sopalarla o insanları yola getireceğim’ bu doğru değil. O insanlar seni yola getirecek. Taksim’deki gençler bizim gençlerimiz bizim çocuklarımız. Türkiye’yi emanet ettiğimiz gençler. Siyasetçilerin Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni bir kez daha okumaları gerekiyor. Neden isyan ediyor bunlar? Onları susturmak değil daha çok konuşmalarına olanak sağlamalıyız.”

Kemal Kılıçdaroğlu, kültür merkezinin önünde ağaç dikti ardından kurdele keserek açılışını gerçekleştirdi.