ABD'li kızın taciz şikayeti

Bodrum Yalıkavak'ta, Amerikalı üniversite öğrencisi C.M.E’ye (22) elle cinsel tacizde bulunduğu ileri sürülen Yalıkavak Belediyesi’nde görevli C.Ö. (34) polis tarafından gözaltına alındı.

5 yıldır Yalıkavak Beldesi’nde yaşayan ABD vatandaşı Emily Eliopoulos (47), geçen perşembe günü yanına tatile gelen kızı Washington Üniversitesi Veterinerlik Bölümü öğrencisi C.M.E. ile bir restoran-bara eğlenmeye gitti.

Anne- kız, burada karşılaştıkları bir grup Türk arkadaşıyla sohbet ederken, iddiaya göre C.Ö. gelip, masalarına oturdu. Bir süre sonra C.Ö.’nün kendisini elle taciz etmeye başladığını ileri süren C.M.E, Yalıkavak Polis Merkezi’ne gidip, şikayetçi oldu. C.M.E, polisteki ifadesinde, ailesiyle birlikte beldedeki hayvanlar için gerekli yardım ve desteği sağladıklarını, Türk Sanat Müziği sanatçısı Nigar Uluerer’in 87 yaşında yaşamını yitirmesinin ardından hayvanlarının bir kısmını evinden alıp baktıklarını söyledi. Hayvanların barınması için belediye olan ilişkilerinde kendilerine yardımcı olduğu için C.Ö.'yü tandığını belirten C.M.E, "Yanımıza gelip, oturmak istedi. Kabul ettik. Bir süre sohbet ettikten sonra annemin yanında bana sürtünmeye, bacağımı okşamaya başladı. Rahatsız olduğumu belli etmeme rağmen devam etti. İyi Türkçe konuşuyorum, uyardım ancak yine anlamadı. Buna rağmen tacizini sürdürünce elini ısırıp, kurtuldum. Ardından da polise gidip, şikayetçi oldum” dedi.

Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen C.Ö, kendisini görüntüleyen basın mensuplarının soruları üzerine, “Birlikte eğleniyorduk. Alkollüydük. Kendilerine yakın davranmamı, yanlış anladılar. Taciz ettiğim doğru değil. Daha fazla konuşmak istemiyorum” dedi. C.Ö, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.