Kılıçdaroğlu'nun siyasi iffeti yok

Adana’da konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Taksim’de başlayan ve yurt geneline yayılan olayları ‘gürültü ve patırtı’ olarak değerlendirerek, iktidarı sokakta arayan zihniyetlerin olduğunu söyledi. Çelik, ‘çözüm süreci seçim çalışması’ eleştirilerine de, “Eğer amaç gelecek seçimler olsa kesinlikle böyle bir süreç başlamazdı” yanıtını verdi.

Müstakil ve Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) tarafından Hekimevi’nde düzenlenen ‘2023 Yolunda Türkiye ve Çözüm Süreci’ konulu toplantıya katılan Çelik, ülke gündemini ve çözüm sürecini değerlendirdi. Çelik, yaşanan son olaylara değinerek, “Türkiye ne zaman uçağın başını kaldırdığı noktaya gelse birileri çelme takıyor. Ama o kötü niyetlilerin şunu bilmesi lazım, artık Türkiye 20 yıl önceki Türkiye değil. Birileri ‘höt’ dediğinde şapkasını alıp, gidecek başbakanlar yok bu ülkede” dedi.

Çözüm süreciyle ilgili ‘seçim çalışması yapılıyor’ iddialarını da değerlendiren Çelik, “Çok net söylüyorum, eğer amaç gelecek seçimler olsa kesinlikle böyle bir süreç başlamazdı. Biz gelecek seçimi düşünerek değil, gelecek nesilleri düşünerek bu süreci başlattık” diye konuştu.

Konuşmasında Gezi Parkı direnişine de yer veren Çelik, şunları kaydetti:

“Bugün Recep Tayyip Erdoğan 10,5 yıldır merhum Menderes’in rekorunu egale ederek başbakanlık yapıyorsa, birisi lütuf ettiği için birisi ikram ettiği için değil, halkın yüreğine dokunarak siyaset yaptığı içindir. 7 kere halkın önüne sandık gitti, 7’sinde de bu halk dedi ki ‘biz bu ekibi iktidar olarak görmek istiyoruz.’

Son günlerde değerli arkadaşlar sandıktan alamadığı iktidarı ‘acaba ben sokaktan alabilir miyim?’ telaşına kapılan, iktidarı sokaktaki gürültü patırtı eylemlerinde arayan bazı zihniyetler var. Bu gürültü patırtının amaçlarından birisi de çözüm sürecini baltalamaktır. İyi niyetle başlamış, halkın hassasiyetleri tahrik edilerek başlatılmış olan bir anda 14 ayrı illegal örgütün devreye girdiği, ideolojik hesapları olanların devreye girdiği, siyasi hesapları olanların devreye girdiği ve kenarda bekleyen kötü niyetli insanların Vandalizm’e dönüştürdüğü bir hareket haline geldi.”

“MAKUL, MEŞRU VE MANTIKLI TALEPLERİ DİNLERİZ”

Çelik, şiddet ve kaba kuvvet içermeden makul, meşru ve mantıklı talepleri ‘baş tacı’ ettiklerini söyledi. Başbakan’ın yurtdışı gezilerinin sıklığına yönelik eleştirilerin yersiz olduğunu ifade eden Çelik, “Başbakan bu kadar çok yurtdışına çıkmasaydı, biz bu günlere gelemezdik” diye konuştu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Çelik, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bir süredir Sayın Başbakan’a ağza alınmayacak laflar söylüyor. Ben buradan Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenmek istiyorum. Sayın Kılıçdaroğlu, bunu görüyoruz, gözlemliyoruz sen, siyasi şehvete kapılmışsın. Şehvet istek, arzu demektir. Ama eğer ama şehvet, iffetle dengelenmezse adamın başına dert açar. Siyasi şehvet sahibi olmana bir şey demiyorum, ama kusura bakma sen siyasi iffetten mahrumsun. Siyasi bir iffeti olan insan, ülkenin başbakanına terörist demez” şeklinde konuştu.