Beşiktaş başkanından itiraf

Beşiktaş'ta 16 Haziran Cumartesi günü yapılacak olağan genel kurul öncesinde İzmir Beşiktaşlılar Derneği'nin davetiyle kente gelen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, siyah-beyazlılara 14 aylık icraatlarını anlattı. Hilton Oteli'nde yapılan basın toplantısında Beşiktaş'ta büyük bir zihniyet değişikliği meydana geldiğini aktaran Orman, "Kulübümüzde bir devir kapandı, yeni bir devir başladı" dedi.

İnönü Stadı'nı yıkma iznini aldıklarını dile getiren Başkan Orman, "Yıldırım Demirören görevi bırakırken izni aldığını söylemişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'destek vereceğiz' sözünü izin olarak yorumlamış olsa gerek. Biz üç bakanlık, iki de belediyeden bu izni aldık. Çok zorlanmamıza rağmen artık sona yaklaştık. İmar işlemleri onaylandı. Hukuksal problem yok. Ülkemizdeki olaylar sebebiyle ara verdiğimiz yıkım pazartesi günü yeniden başlayacak. Bin gün içerisinde yeni stadımız yapılacak. Beşiktaşlılar bilmeli ki, bu benim değil Beşiktaş'ın stadı olacak" diye konuştu.

RAKİPLERDEN ÇOK GERİDEYİZ

Beşiktaş'ın son yıllarda rakiplerine oranla gelir açısından çok geride kaldığını ifade eden Başkan Fikret Orman şöyle konuştu;

"Göreve geldiğimizde kimse Beşiktaş'a gelmek istemiyordu, ancak şimdi arzulanan kulübüz. Geçmiş dönemden oyunculara olan 73 milyon Lira ödendi. Kendi dönemimizde takıma 80 milyon Lira ödeyerek UEFA Lisansı aldık. Hesapları kapattık. Yerli-yabancı oyuncu ayrımı yapmadan herkese eşit davrandık. Gelirimiz olmadığı için rakipler farkı iyice açtı. Yeni tüzüğümüzle artık yönetimler kulübü borçlandıramayacak. Bu stat ve sponsorluk anlaşmalarıyla geleceği kurtaracağız. Gerçeklerle yüzleşip bu yükün altından kalkacağız. Çok zaman kaybettik."

Çok renkli bir taraftar grubuna sahip olduklarının altını çizen Orman, Çarşı'nın tüm tribünlere barış getirdiğini söyledi.