Üniversiteli Başak'a geçmiş olsun ziyareti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, geçen pazar günü İzmir Gündoğdu Meydanı'nda eli sopalı siviller tarafından feci şekilde dövülen, kolu kırılan üniversiteli Başak Özçelik'i ziyaret etti. Sopalarla dövüldükten sonra yaşadıklarını herkesin anlaması için fotoğraflarını Twitter üzerinden paylaşınca Türkiye'nin gündemine gelen Dokuz Eylül Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü 3. sınıf öğrencisi Başak Özçelik'i dinlendiği evinde CHP İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Mutlu Akpınar, Parti Meclis üyesi Nazik Işık ve Buca ilçe başkanı Bektaş Gül'le birlikle CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ziyaret etti.

Keskin, "Masumane çocuklarımıza bu yapılanlar cumhuriyet tarihimizin kara lekesidir. Vicdan sahibi insanların bunları görünce isyan etmemesi mümkün değildir. Bunu yapanların bir an önce ortaya çıkartılıp cezalandırılması gerekmektedir. Aksi halde önümüzdeki süreçte yaşanacak olan olumsuzlukların da çoban ateşi olacaktır. Başak'ın maruz kaldığı saldırı herhangi bir direnci engellemeye yönelik girişim değildir. Bu gencecik çocuklarımızı yok etmeye amaçlı bir saldırıdır. Bugün ne yazık ki güvenlik gücü mensuplarının, yurttaşlarımızın can güvenliğini koruma anlayışından vazgeçip, can güvenliğini ortadan kaldıracak bir anlayışa sürüklendiğini görüyoruz. Bu vahşeti meşru kılacak hiçbir gerekçe yoktur. Bu vahşeti yapanların ve buna sıcak bakanların da insan olarak değerlendirilmesi mümkün değildir. İzmir valisini ve Cumhuriyet savcısını göreve çağırıyorum" dedi.

Adnan Keskin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın havaalanı konuşmasına da atıfta bulundu, Keskin, "Böylesine olumsuzluklar yaşanırken, insanlar hayatını kaybederken, gençlerimizin gözleri yok olurken Başak gibi insanlarımız hunharca saldırıya uğrarken ülkenin başbakanının çıkıp kabadayı üslubuyla olayları değerlendirmesi ve saldırganları yüreklendirmesi Türkiye Cumhuriyeti adına utanç verici bir tablodur" diye konuştu.

Başak Özçelik de ziyaret ve geçmiş olsun dilekleri nedeniyle CHP heyetine teşekkür etti. (FOTOĞRAFLAR: TURAÇ TOP)