Eylemlerin partimizi zayıflatması mümkün değil

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gezi Parkı protestoları sürecinde İzmir’de AK Parti Karşıyaka ve Çiğli İlçe binalarına yapılan saldırıyla ilgili konuştu.

Eker, "Kime ve neye hizmet ettiği belli olmayan ama Türkiye’ye zarar verdiği kesin olan bu tür eylemlerle AK Parti’nin zayıflatılması mümkün değildir" dedi.

Bakan Eker, İzmir’de önce Vali Mustafa Toprak’ı ziyaret etti. AK Parti İl Başkanı Cihat Akay’ın da katıldığı ziyarette Bakan Eker, ziyaretinin bir nedeninin de üç yıl Diyarbakır’da başarıyla görev yapan Vali Toprak’ın İzmir’de göreve başlamasını kutlamak olduğunu söyledi. Bakan Eker, ayrıca Vali Toprak’tan Bakanlığın sorumlu olduğu konularda, özellikle tarım ve hayvancılıkla ilgili sektörel bilgi almak olduğunu açıkladı. Eker, Valilik’te ziyaret defterini de imzaladı.

AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Bakan Eker, burada yaptığı konuşmayı ise Gezi Parkı protestoları sürecinde İzmir’de AK Parti İlçe teşkilat binalarına yapılan saldırılara ayırdı.

Eker, "Maalesef Çiğli ve Karşıyaka ilçe binası saldırıya uğradı. AK Parti milletin partisidir. Türkiye’nin en güçlü partisidir. AK Parti teşkilatına yapılan saldırı esasen milletin değerlerine yapılmıştır. Hiçbir mazeret böyle bir saldırıyı meşru gösteremez. Bu nedenle kınıyoruz. Çünkü, kurulduğu 2001 yılından itibaren Türkiye’nin demokratikleşmesini, sivilleşmesini, kalkınmasını sağlayan, siyasete erdem ve fazileti getiren yeni siyaset anlayışıyla 76 milyon insana hizmeti gaye edinen böyle bir partinin, kime ve neye hizmet ettiği belli olmayan ama Türkiye’ye zarar verdiği kesin olan bu tür eylemlerle zayıflatılması mümkün değildir" diye konuştu.

Eker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la Kuzey Afrika’da temaslarla bulunduktan sonra dönüşlerinde hiçbir organizasyon olmadan havaalanında Erdoğan’ı karşılayanların milletin sevgisinin göstergesi olduğunu söyledi.