Akhisar'ın sırrı istikrar

Türk futbolunda kulüplerin bir sezonda 3-4 teknik adam değiştirmesi sıradan bir vaka haline gelirken, Akhisar Belediyespor bu konuda da örnek oldu.

Başarının istikrardan geçtiğini savunan yeşil siyahlılar, Altay ve Denizlispor'un 15, Karşıyaka ve Göztepe'nin 13, Manisaspor'un 11, Bucaspor'un 8 antrenör eskittiği son 7 sezonda sadece 3 teknik adamla çalışarak alkışı haketti. 2006-2007 sezonuna Mustafa Serin'le başlayan Akhisar Belediyespor, 7'inci haftada Serin'in yerine Atilla Özcan'ı getirip değişimin meşalesini yaktı.

" Planlarını uzun vadeli yap" diyen yönetimden aldığı güvence ile yola çıkan Özcan, ilk sezon temellerini attığı takımla ertesi sezon 3'üncü Lig'de şampiyon olup 2'inci Lig'e, 2009-2010'da ise PTT 1'inci.Lig'e çıktı. PTT 1'inci Lig'de işler kötü gidince 2009-10'un devre arasında Hamza Hamzaoğlu dümene geçti.

Yaklaşık 4.5 sezon görev yapan Özcan'dan bayrağı devralan Hamzaoğlu da hiç ayrılmayacakmış gibi çalışmaya başladı.

İlk yılında adeta ipten aldığı Akhisar Belediyespor'u ikinci sezonunda gerçek bir mucizeye imza atan Hamzaoğlu, Akhisar'ı Süper Lig'e taşıdı. Akhisar Belediyespor teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, geçen sezon devre arasında Göztepe'ye kiralık gönderilen Hakan Ateş'i kadroda tutmaya karar verdi. Genç sağbek ile ilgili kararı kamp dönüşü verecek Hamzaoğlu, yarın Hollanda'ya giderek kamp tesisi bakacak. İç transfer görüşmelerine çarşamba günü başlayacak yeşil siyahlı ekip yeni sezonu 1 Temmuz'da açacak.