Twitter'da miting kapışması

AK Parti, Ankara ve İstanbul’da iki dev miting yapma kararı aldı. "Birlik ve beraberlik" mitinglerden ilki, 15 Haziran Cumartesi günü Ankara’da, ikincisi ise 16 Haziran Pazar günü İstanbul’da yapılacak.

Miting kararı, sosyal medyada sanatçı, gazeteci ve yazar gibi toplumun çeşitli kesimlerinde farklı tepkiler aldı. İşte o yorumlar:

Hilâl Kaplan:

"Ak Parti mitingi Taksim çeperinde yapmayacağına göre, onun adi meydan okumak değil, tabanı deşarj etmek, tahkim etmek, siyaset yapmak olur."

Hilâl Kaplan ayrıca Halil İbrahim isimli bir Twitter kullanıcısının "Gezi üzerinden eylemler devam etsin, hedefte olduğunu düşünen kitle sussun gösteri hakkını kullanıp miting yapmasın. Bu da iyiymiş." şeklindeki tweetini de takipçileriyle paylaştı.

Melike Demirağ:

"Türkiye’nin çocuklarını birbirlerine karşı getirecek her türlü girişimin sonucunun çok acı olacağını hepimiz biliyoruz. Gençlere kıymayalım."

Adalet Bakanlığı Başdanışmanı Adnan Boynukara:

"Sokak şiddetini yüceltenlere tek bir söz söylemeyenlerin, AK Partinin mitingin yapma kararına ‘duyarlılık’ talep etmelerine ne diyelim ki!"

Politikacı ve akademisyen Erol Göka:

"Belli oldu ki, meydanlardan seçimlere doğru yürünecek; zararı yok ama lütfen hiçbir şekilde şiddete, aşağılamaya prim vermeden hep basiretle!"

Erol Köse:

"AKP, 15 Haziran Ankara 16 Haziran İstanbul miting kararı aldı, rövanş!? Gerilim artmaz umarım, RTE inada bağladı."

AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca:

"Şimdiden çok heyecan yaptım. Acaba kaç milyon? #16HaziranKazlıÇeşmedeyiz"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu:

"Biz organize etmeden havalimanına onbinler akın etti. Peki, 16 Haziran’da Kazlıçeşme’de Büyük Ustayla buluşuyoruz desek ne dersiniz?"