Okula değil kocaya demişler

Adana’da dedesi ve babası tarafından SBS’ye gönderilmeyince polisi arayıp "Alo 155 dedem ve babam beni SBS’ye göndermek istemiyor ama ben okumak istiyorum" telefonunun ardından polis tarafından evinden alınarak son anda sınava yetiştirilen H.Ş’nin ailesi tarafından okula gönderilmeyip evlendirilmek istendiği ortaya çıktı.

H.Ş. sınava girdikten sonra ifadesi alınmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Burada ifadesinde ailesinin kendisini okutmak istemediğini, "Kızlar ortaokuldan sonra okumaz, kocaya gider" dediğini belirterek, "Ama ben okumak istiyorum bu nedenle ailemin yanına gitmek istemiyorum. Ben okuyup doktor ya da avukat olmak istiyorum" dedi.

Bunun üzerine polis öğrenciyi ailesini istemediği için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde bir yurda yerleştirdi. İfadesi alınan baba ve dede ise maddi durumları iyi olmadığı için kız çocuğunu okutmak istemediklerini belirtirken, dede Ali Ş’nin (65) torununu evlendirmek istediği bu nedenle okula göndermek istemediği ileri sürüldü. Bu arada, maddi durumu iyi olmadığını söyleyen ailenin fırıncılık yaptığı ve maddi durumlarının çocuğu okutacak düzeyde olduğu da öğrenildi. Kızın okuma azmi karşısında bütün masraflarının devlet tarafından karşılanacağı bildirildi.