Otomotivcilerden EXPO'ya destek

EGE Otomotiv Derneği (EGOD), Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) ve İZFAŞ işbirliği ile bu sene 8’incisi düzenlenecek 'İzmir Autoshow' Otomobil Fuarı’nın teması Expo 2020 adaylığına destek olmak için 'sağlık' olarak belirlendi.

Fuar boyunca ziyaretçilere göz, kulak başta olmak üzere birçok muayene ücretsiz yapılacak, Kızılay da ziyaretçilerden kan bağışı toplayacak.

'İzmir Autoshow- 8.Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar Fuarı' bu yıl 22-27 Ekim tarihleri arasında Kültürpark Fuar Alanı 4 holde düzenlenecek. EGOD, ODD ve İZFAŞ işbirliği düzenlenen 5 günlük fuarın bu yıl da şenlik havasında geçmesi için hazırlıklara başlandı. Türkiye’nin önde gelen otomotiv ve yan sanayi markaları, katılacağı fuarın teması, İzmir’in EXPO 2020 adaylığı için belirlenen, 'Daha iyi bir dünya için yeni yollar, herkes için sağlık' teması kapsamında 'Sağlık' olurken fuar süresi boyunca ziyaretçilere göz, kulak başta olmak üzere birçok muayene ücretsiz yapılacak, Kızılay da ziyaretçilerden kan bağışı toplayacak. Fuarın son günü olan 27 Ekim tarihinde Fuar’da 2 yıl önce olduğu gibi yine 29 Ekim Kutlaması gerçekleştirilecek, Klasik Otomobil Sergisi’nin de renk katacağı fuarda ayrıca BP Çocuk Tiyatrosu oyunlar sergilerken, ziyaretçilere güvenli sürüş teknikleri eğitimi de verilecek.

HEDEF 100 BİN ZİYARETÇİ

İzmir’e 2 yıl önce yeniden kazandırdıkları İzmir Autoshow Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar Fuarı için hazırlıklarını sürdürdüklerini dile getiren EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ, bu yıl hem fuara katılan firma sayısını hem de ziyaretçi sayısını daha da artırmayı hedeflediklerini söyledi. Fuarın bu yıl 22-27 Ekim tarihleri arasında yapılacağını şenlik havasında sektörlerine ve İzmir’e önemli katkılar sağlamayı amaçladıklarını ifade eden İduğ, "Fuara dünyanın önde gelen otomotiv markaları katılacak. Ayrıca 100’e yakın yedek parça firması da katılacak. Önceki yıl yapılan Fuarı 52 bin kişi ziyaret etmişti. Bu yıl 100 bin kişinin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz. Otomobil, hafif ticari ve ağır vasıta firmaları da Fuar’da yerini alacak" dedi.

"GELECEK VAAT EDİYOR"

İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs ise, fuarın, İzmir’in yanı sıra bölgenin otomobil sektörü açısından dinamizminin sergilendiği başarılı ve gelecek vaat eden bir organizasyon konumunda olduğunu söyledi. Örs, şöyle konuştu: "Autoshow Fuarı’na 2011 yılında 20 marka ve 78 firma katılmış; fuarı 52 bin 104 kişi ziyaret etmişti. İzmir’de otomotiv tutkunlarını biraraya getirecek fuarın ziyaret saatleri hafta içi 11.00- 20.00, hafta sonu 11.00- 19.00 olarak gerçekleşecek."

ALMAN DEVİ STANT AÇACAK

Volkswagen başta olmak üzere birçok otomotiv markasına ev sahipliği yapan Almanya’nın Bremen kentindeki firma temsilcileri de kurulacak ortak stant ile fuara katılacaklar. Bremen’de faaliyet gösteren firmalar Fuar’da kendilerini tanıtırken, birçok firma temsilcisi de ziyaretçi olarak İzmir’e gelecek. Alman firma temsilcileri Fuar boyunca Türk firmaları ile iş görüşmeleri yapacak. Görüşmeler sonucunda birçok iş bağlantısı ve ortak yatırım kararlarının da verilmesi bekleniyor.