Başbakana küfredilsin diye para verdi mi?

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden eylemcilere para verdiği iddiasıyla çıkan haberler üzerine yazılı açıklama yaptı.

Yüksel, “Verdiğim para, gençlerimizin temel ihtiyaçlarına bir nebze de olsa katkıda bulanabilmek içindi. Tıpkı bu direnişe destek veren teyzelerin, çocukların, dedelerin verdiği destek gibi” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, bugün yaptığı yazılı açıklamada İzmir'de Gezi Parkı'na destek veren eylemcilerin yanında olmaya devam edeceğini belirti.

Yüksel, şunları kaydetti:

“Günlerdir haklı direnişlerini sürdüren halkın bu hak arayışını yine günlerce görmezden gelen birçok basın kuruluşu, şimdilerde başlattıkları karşı harekatla bu direnişi kırmaya çalışmaktadırlar. Şahsım, İzmir’de Gezi Parkı’na destek veren eylemcilere her zaman destek oldum ve olmaya da devam edeceğim. Habere konu olan ve benim Başbakana küfür etsinler diye gençlere para verdiğim ima edilen olay tamamen ve bilerek saptırılmıştır.

Gündoğdu Meydanı’ndaki desteğim, orada konaklayan gençlerimizin temel ihtiyaçlarına bir nebze de olsa katkıda bulanabilmek içindi. Tıpkı bu direnişe destek veren teyzelerin, çocukların, dedelerin verdiği destek gibi. Bizim siyaset kültürümüzde küfür, şiddet, hakaret yoktur. Bu tarz siyasetin kime ait olduğunu merak edenler, halkı ayaklanmaya mecbur bırakanların kim olduğuna bakabilirler. Eylemlerin gerçek sahiplerinin yaptığı gibi ben de, protestolar sırasında şiddetten küfürden uzak durulması için elimden geleni yaptım ve yapmaya da devam edeceğim. Bu ülkenin ve bu eylemin gerçek sahibi olan halkımıza, demokratik hak arayışı ve gezi parkına dokunulmaması için verdiğim destek her alanda devam edecektir."