Bodrum'da Suriyeli 11 kaçak yakalandı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nden, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmeye çalışırken devriye görevi yapan Sahil Güvenlik ekibi tarafından bir sürat teknesinde 11 kaçak ve 1 kaptan yakalandı.

Bodrum'da konuşlu 1 Nolu Sahil Güvenlik Botu, bugün saat 00.30 sıralarında Ortakent-Yahşi Beldesi Çelebi Adası açıklarında devriye görevini yaparken, bir sürat teknesini fark etti. 5.5 metre uzunluğundaki sürat teknesine durması için uyarıda bulunuldu.

Sert hava nedeniyle açıklarda dalga yüksekliğinin artmasına ve Sahil Güvenlik ekiplerinin yaptığı uyarıları rağmen kaçmaya çalışan tekne, 15 dakikalık takibin ardından durduruldu. Suriyeli oldukları tespit edilen 2'si çocuk, 3'ü kadın toplam 11 kaçak ile beraber, sürat teknesini kullanan H.G. (35) adlı Türk kaptan yakalandı. 12 kişi, Sahil Güvenlik botuna alındı. Kaçaklar, Milta Bodrum Marina'da bulunan Sahil Güvenlik Komutanlığı'na getirildi. Kaçaklar Sahil Güvenlik'teki işlemlerinin ardından sağlık kontrolü için Bodrum Devlet Hastanesi'ne ardından da ifadelerinin alınması için Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilecek. Kaçakların ifadelerinin alınmasının ardından sınırdışı edilmeleri için Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edileceği belirtildi. Kaptan H.G. ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.