Fuhuş çetesinin kadın liderine 38 yıl hapis

Adana'da, yurt dışından iş bulma vaadiyle getirdikleri kadınları, lüks otellerde zengin müşterilere pazarladıkları iddia edilen çetenin kadın lideri 43 yaşındaki Oya A, 38 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 6'sı tutuklu 9 sanığa da 10 ay ile 25 yıl arasında hapis cezası verildi.

Yabancı kadınların para karşılığı erkeklere pazarlandığı ihbarını alan Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, teknik ve fiziki takip başlattı. Gürcistan uyruklu Oya A'nın, fuhuş amaçlı örgüt kurduğu, yurt dışından turist vizesiyle getirdiği kadınları zengin müşterilere pazarladığı tespit edildi. Ayrıca, fuhuş için çok yıldızlı otellerin dışında yer kabul edilmediği, kadınların saatliği 250, geceliği 500 liraya, uzak illere ise uçakla ulaşım şartıyla 1000 liraya pazarlandığı, ayrıca kadınların müşterileriyle fuhuş dışında hiçbir şekilde görüşmemeleri konusunda baskı yapılıp, gizliliğe önem verildiği belirlendi. Polis, teknik ve fiziki takip sonunda 1 Ekim 2011'de, 7 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. 90 polisin katıldığı operasyonda, aralarında veteriner, güzel sanatlar fakültesi öğrencisi, araştırma görevlisinin de bulunduğu 6 kadın kurtarıldı.

Ayrıca, çete elebaşı olduğu öne sürülen Oya A. ile birlikte 2'si kadın, aralarında taksicilerin de yer aldığı 10 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı tutuklandı 4 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanıklar hakkında 'bir kimseyi fuhuşa teşvik etmek veya yaptırmak veya aracılık ettirmek, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, birden fazla kişi tarafından birlikte yağma, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçlarından dava açıldı. Çetenin elebaşı olduğu ileri sürülen Oya A., hakkında 157 yıla kadar, diğer 9 sanık hakkında ise 12-91 yıl hapis cezası istendi. Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

'FERDİ OLARAK YAPTIK'

Öncelikle örgüt suçlamasını kabul etmediğini belirten tutuklu Oya A., "Adı geçen yabancı uyruklu kadınlar benim arkadaşım olur. Ailecek de görüşürüz. Ben bunların Türkiye'ye gelişlerine aracılık yapmadım. Türkiye'de benimle aynı işi yapan kişilerdir. Ben kendilerine fuhuş için aracılık da yapmadım. Kadınlar kendileri ferdi olarak erkeklerle birlikte oldu. Kadınların kira, su faturası gibi masraflarını benim karşıladığım yönündeki iddialar da doğru değil. Annem ağır kanser hastası, yatalak ve bakıma muhtaç. Ben cezaevinde kalırsam annem ölür" diyerek beraatını istedi.

'SINIR DIŞI EDİN'

Çetenin kadın üyesi Gürcistan uyruklu Nargız S. de "Ben herhangi bir örgütle ilgim olmadığı gibi ferdi olarak fuhuş yapmak için Türkiye'ye geldim. Suçsuzum, beraatımı ve sınır dışı edilmemi talep ediyorum" diye konuştu. Diğer sanıklar da kendilerinin taksici olduklarını ve sadece müşterilerini para karşılığında istedikleri yerlere götürüp getirdiklerini söyledi. Mahkeme heyeti, sanık Oya A.'yı 9 ayrı suçtan toplam 38 yıl hapis cezasına çarptırdı. Diğer sanıklara da 10 ay ile 25 yıl arasında hapis cezası verildi. Ayrıca, tutuklu sanıkların tutukluklarının devamına karar verildi.