Cezası ödendi, cezaevinden kurtuldu

 Torbalı'da kendisine sürekli şiddet uyguladığı için tutuklanan eşini affedince, 'mahkemeyi oyaladığı' gerekçesiyle 3 bin lira para cezasına çarptırılan 36 yaşındaki Ayfer Çapruk, belediyenin cezayı ödemesi üzerine 5 ay hapse girmekten kurtuldu. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından da genç kadına aylık 400 TL yardımda bulunulmaya başlandı. Torbalı’da yaşayan 3 çocuk annesi Ayfer Çarpuk, geçen yıl şubat ayında, başka bir eve taşınmaları nedeniyle16 yıllık eşi kepçe operatörü 39 yaşındaki Ahmet Çapruk ile tartıştı.

Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Çift polise gidip, birbirinden şikayetçi oldu. Çiftin şikayeti üzerine Torbalı 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Mahkeme Ahmet Çarpuk'a 3 bin lira, Ayfer Çarpuk'a da bin 500 lira para cezası verdi. Ahmet Çarpuk'un cezası 20 eşit takside bölündü. Ancak Ayfer Çarpuk cezayı ödeyemeyince, cezaevine konuldu. 2 gün cezaevinde yatan genç kadın, denetimli serbestlikten yararlanıp tahliye oldu.

3 AY SONRA YİNE MAHKEMELİK OLDULAR

Çift arasında 3 ay sonra tekrar çıkan kavga yine mahkemeye taşındı. Torbalı 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi, eşini döven Ahmet Çarpuk'a yine 3 bin lira para cezası verdi. Ahmet Çarpuk cezayı ödemeyince 1 ay önce cezaevine girdi. Bu arada Ayfer Çarpuk şikayetinden vazgeçince, 'mahkemeyi gereksiz yere oyaladığı' için 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu ceza 3 bin lira paraya çevrildi. Maddi durumu iyi olmayan ve parayı ödeyemezse cezaevine girecek olan Ayfer Çarpuk'un imdadına kaymakamlık ve belediye yetişti.

YARDIM GELDİ, KURTULDU

Konunun yerel ve ulusal basında yer almasının ardından Torbalı Kaymakamı Aydın Memük harekete geçip, eşi cezaevinde olan ve başka da hiçbir geliri olmayan genç kadının yaşamını sürdürebilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından aylık 400 liralık nakit yardım yapılmasını sağladı. Torbalı Belediyesi de genç kadının 3 bin liralık para cezasını ödeyip, cezaevine girmesini önledi. Verilen 10 günlük sürenin dolmasına bir gün kala para cezasının belediye tarafından ödenmesiyle cezaevine girmekten kurtulan Ayfer Çarpuk, "Çocuklarımla birlikte perişan bir haldeydim. Eğer cezaevine girseydim, çocuklarım ortada kalacaktı. Kaymakamlık ve Torbalı Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Yuvamın dağılmasını önlediler" dedi. Kaymakam Aydın Memük da ellerinden geldiğince kanunlar çerçevesinde gereken yardımı yaptıklarını belirterek, "Yardımlarımız sürecek. Ayfer Ç.’nin, cezaevine girmesine izin veremezdik. Çocuklarına da yardımda bulunacağız" diye konuştu.