CHP’li Yüksel dava açmaya hazırlanıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Gezi Parkı protestolarına destek vermek için Gündoğdu Meydanı’nda çadır kuran ve protestolarını sürdüren protestocuları ziyaret etti. Yüksel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a küfrettikleri iddia edilen gençlere para verdiği şeklinde basında çıkan haberlere ise sert tepki gösterdi. Haberlerin kasıtlı yapıldığını ve tamamen düzmece olduğunu savunan Alaattin Yüksel, hakkında çıkan yalan haberler hakkında yargı yoluna başvuracağını açıkladı. Küfür ve hakareti asla tasvip etmediğini belirten Yüksel, çıkan haberlerden sonra kendisi küfür duymadığı halde yanındakilere de sorduğunu ve aynı yanıtı aldığını söyledi.

DÜZMECE BİR HABER

Yüksel, haberin tamamen kurmaca ve düzmece olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Yaranma anlayışına dönüştüyse habercilik bu çok kötü bir durum. Bu, olayları yatıştırmaz tam tersine tahrik eder. Hatırlamıyorum bile. Haberden sonra yanımdakilere sordum ‘Var mıydı öyle bir küfür?’ diye. Ben böyle bir şey duymadım, yanımdakiler de duymadıklarını söyledi. Bu haber kasıtlı yapılmış, anlaşılan bu. Çatışmayı körüklemeye çalışanlar var, bu birincisi. İkincisi daha önce İzmir’e yönelik küfür ve zorbalıklara en çok karşı çıkan vekilim. Sindirme, bir karşı harekatta olabilir bu düzmece haber. Çok kötü bir şey yaptılar. Bu yalan haberden sonra tweeterdan bana yönelik inanılmaz küfürler var, ölmüş rahmetli anneme bile sövüp sayıyorlar. Dava açacağım bu kurmaca ve yalan haberlere karşı” Gündoğdu’da bulunan protestocuları ve gençleri ziyaret etmek için meydana gittiğini, bunun da halkın vekili olarak en temel görevi olduğuna inandığını dile getiren CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, para verme nedenini de açıkladı.

GENÇLERİN DESTEK TALEBİNİ KIRMAK İSTEMEDİM

Yüksel, protestocuların eyleme katılmaları isteklerini geri çevirdiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Gündoğdu’dan girip protestoculara ve gençlere "merhaba" diyerek geçtik. Dayanışma içinde insanların yiyecek, kurabiye getirdiklerini anlatan Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gençler de dayanışmaya zaman zaman katılmamızı istedi. Ben de yanımdaki küçük miktarları vererek, onları kırmak istemedim. Hatta bazı gençler bizim de eyleme katılmamızı istedi. Ben, ‘Bizim eylemimiz değil bu, Türkiye’de yaşanan baskıya karşı gençlerin ve halkın bir tepkisidir. Asla siyasi partilerin içinde olmaması gerekir‘ dedim. Göstericilere, ‘Demokratik tepkinizi gösterirken, Anayasal hakkınızı kullanırken şiddet ile karşılaşırsanız o zaman biz de devreye girer, yetkililere bildirir, gereğinin yapılması için elimizden geleni yaparız’ dedim. Ama eyleme katılamayız, bu başka bir şey, bizim örgütlediğimiz bir hareket değil dedim.”

ŞİDDETİ ONAYLAMIYORUM

Küfürü ve şiddeti onaylamadığını belirten Yüksel, sözlerine şöyle devam etti: "Asla ne kullanırız, ne de kullanımını hoşgörürüz. Her zaman reddettik. Kendimiz de kullanmayız. İlkokulda ve ailemizde öğrendiğimi, ‘Kendine yapılmasını isteediğin bir şeyi başkasına yapma, yapılmasına da izin verme’. Bizim ahlak anlayışımız böyle” “Küfür bizim tarzımız değil" diyen Yüksel, sözlerini şöyle tamamladı: "Bir AKP milletvekili daha geçen hafta genel başkanımıza oldukça ağır hakaret etti. Ama biz küfre küfürle yanıt vermeyeceğiz. Küfredenler var, birkaç kişi. Bunu tasvip etmiyoruz. Ancak en sorumlu koltukta oturanlar da yapıyor. Yatıştırmaya yönelik ya da halkın tepkilerini değerlendirip yorumlamak yerine bir başka şiddeti tahrik eden, hatta içinde bize ve genel başkanımıza edilen küfürler var, ‘CHP zihniyeti pisliktir’ gibi.“