Abbas Güçlü, salonun boş olmasına tepki gösterdi

  İzmir’de Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) tartışıldığı söyleşiye katılan Gazeteci Abbas Güçlü salonun boş olmasını eleştirdi. Güçlü, "Bence Taksim için konuşulan sorunlardan LYS ve SBS dayatması yüz kat daha önemlidir. Gençler keşke oradaki ağaçlara sahip çıktıkları kadar kendi geleceklerini de sahip çıksalar" dedi.

  Yediiklim Dershaneleri, KPSS'nin tartışıldığı söyleşi düzenledi. Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) yapılan söyleşiye Gazeteci Abbas Güçlü konuşmacı olarak katıldı. Söyleşinin gerçekleştirildiği salonun boş olmasından yakınan Güçlü, İzmirlileri etkinliğe katılmadıkları için eleştirdi. Güçlü şöyle konuştu: "İzmir nedendir bilmiyorum eğitime karşı inanılmaz bir umursamazlık içindedir. Herkesin aklı fikri Gündoğdu diyeceğim ama orada da kimse yok.

  Türkiye sadece Taksim ve Gündoğdu’dan ibaret değildir. Üç gün sonra gerçeklerle karşı karşıya geleceksiniz. Geleceğiniz çok daha önemlidir. Biz yıllardır Genç Bakış’ta bunları konuşuyoruz. Bu tür salonlar bize dar geliyor. İçerde olanlardan daha fazlası dışarıda oluyor. Biz dışarıda kalanlar için endişeleniyoruz. Bugün de salonu dolduramadık. Ama önemli olan sizin geleceğiniz. Bence bireysel davranıp kendi geleceğimiz için çalışmamız gerekiyor. Eğer herkes kendi geleceğini kurtarırsa ülkede pek çok sorun kendiliğinden çözülür."

'SINAVLARI ELEŞTİREN BİR PANKART AÇILMADI'  

  AK Parti’nin 10 yıldır iktidarda olduğu halde istenilen bir Milli Eğitim Bakanı’nı ortaya çıkaramadığını savunan Abbas Güçlü sözlerini şöyle sürdürdü: "Maalesef muhalefet partileri de istenilen Milli Eğitim Bakanını ortaya çıkaramazlar. 30 yıldır gazeteciyim sorunlar hep aynı. Bildim bileli sınavlar ve dershaneler kalkacak. Bunun sorumlusu siyasetçiler değil bizleriz. Halk Gündoğdu ve Taksim’de sınavların eleştirisine yönelik bir pankart açmadı. KPSS de ortadan kalkmalıdır. İlla öğretmen olacağım diye dayatmayın. İki kereden fazla bu sınava gireceğinize, enerjinizi başka sektörlere yöneltebilirsiniz."