Kadın hakim evinde ölü bulundu

Antalya'nın Finike İlçesi'nde Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi 37 yaşındaki Fatma Kuşçuoğlu, evinde kalbinden bıçaklanmış halde, ölü bulundu. Anne ve babasıyla oturan Finike Adliyesi'nde görevli Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi Fatma Kuşçuoğlu, sabah saatlerinde babası tarafından yatak odasında kalbinden bıçaklanmış halde bulundu. Durumun bildirilmesi üzerine eve gelen sağlık görevlileri yaptıkları incelemede, Fatma Kuşçuoğlu'nun yaşamını yitirdiğini belirledi. Savcılık ve polisin incelemesinin ardından Kuşçuoğlu'nun cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenebilmesi için otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

BAŞSAVCI: İNTİHARDAN BAŞKA ŞÜPHEMİZ YOK

Elmalı Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Finike'de evinde ölü bulunan hakim Fatma Kuşçuoğlu'nun intihar etmiş olabileceği üzerinde durulduğunu söyledi. Cenazenin getirildiği Antalya Adli Tıp Morgu'na gelen Başsavcı Sadi Doğan, Fatma Kuşçuoğlu'nun saat 08.00 sıralarında göğsünden aldığı bir bıçak darbesiyle evinde ölü halde bulunduğunu belirtti.

Cinayet şüphesi oluşturabilecek hiçbir bulgu olmadığını kaydeden Başsavcı Doğan, "Kendisi uzun süredir psikolojik rahatsızlık geçiriyordu. Bu nedenle büyük olasılıkla intihar etmiş olabileceğini düşünüyoruz. Annesi ve babası da aynı şeyleri söylüyor. İntihardan başka şüphemiz yok" diye konuştu. Başsavcı Doğan, Kuşçuoğlu'nun göğüs bölgesinde 12 santimetrelik tek bıçak darbesi olduğunu kaydetti.

Finike Adliyesi'nde görevli asliye hukuk mahkemesi hakimi Fatma Kuşçuoğlu'nun, sadece hukuk fakültesi mezunlarının üye olabildiği www.adalet.org adlı internet sitesine yazdığı bir not dikkati çekti. Kuşçuoğlu'nun notunda, "Bu toplumun hep bir mazlumu ve hep bir galibi mi olacaktır. Bu sorunun artık ülkemizde sık sorulur hale gelmesi gerekir. Senin için, benim, bizim için" ifadeleri dikkati çekti. Bekar olan Fatma Kuşçuoğlu'nun cenazesi yarın Ankara'da toprağa verilecek.