Gediz'de mezuniyet coşkusu

Gediz Üniversitesi’nde peş peşe mezuniyet törenleri gerçekleştiriliyor. Yükseklisans eğitimlerini tamamlayanlardan sonra, Meslek Yüksekokulu’nu başarıyla bitiren 320 öğrenci diploma aldı. Ayrıca, 1 yıllık İngilizce hazırlık eğitimini atlayan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nden 12, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden de 2 kişi erken mezun oldu.

Seyrek’teki kampüste gerçekleştirilen törende, unutulmaz görüntüler ortaya çıktı. Nefes kesen havai fişek gösterisiyle ve İzmir Devlet Opera Bale sanatçılarından oluşan Viva Quarted Grubu’nun konseriyle renklenen gecede, kepler her birlikte fırlatıldı.

Gençlerin bu sevincine aileleri ve yakınları da ortak oldu. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, öğrencileri kutladı, iş hayatında eksikliği hissedilen yerlerde önemli görevler alacaklarına inandığını dile getirdi. Prof. Dr. Çevik, Gediz Üniversitesi’nde 4 yıllık fakültelere dikey geçiş yaparak eğitimlerine devam etmek isteyen Meslek Yüksekokulu mezunlarına bir de müjde verdi, “Mütevelli heyetimiz her birinize yüzde 25 burs hakkı tanıdı. Tüm imkanlarını eğitime, gençlerimize aktaran üniversitemiz, bu farklı yönünü bir kez daha göstermiş oldu, aynı zamanda bu uygulamayla bir ilke imza attı. Ayrıca ABD’deki anlaşmalı üniversitelerimizde lisans eğitimine geçmek isteyen mezunlarımıza da her türlü desteği sağlayacağız” dedi. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik’in bu sürprizi, mezunların ve ailelerinin coşkusunu artırdı, onlara büyük mutluluk yaşattı.