Foça'da ot yangını korkuttu

  Korku ve paniğe yol açan yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla büyümeden söndürüldü. Havai fişekten çıktığı iddia edilen yangın gece geç saatlerde başladı.Mahalle sakinlerinin polise haber vermesiyle olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın büyümeden kontrol altına alındı. Kentin muhtelif yerlerinde bulunan boş alanlardaki kuru otların acilen temizlenmesi gerektiğini belirten bir çevre sakini, "İlçemizin Sit alanı olması nedeniyle kent merkezimizde birçok boş alan tel örgü ile kapatılıp kendi kaderine terk ediliyor.Koruma altına alınan alanlarda neredeyse adam boyunda ot bitiyor. Hal böyle olunca kuru otla kaplı alanlar yangına davetiye çıkardığı gibi, yılan çıyan gibi hayvanları içinde barındırıyor.Ayrıca bugün burada çıkan yangın evlerimize sıçrayabilirdi.

Yetkililerden rica ediyoruz. Mevsim itibari ile en riskli zamanlardayız, otların kuruluğu ve rüzgar her an tehlikelere yol açabilir. Bu nedenle telafisi olmayan bir felaket yaşamadan yangın tehlikesi taşıyan alanlar mutlaka temizlenmelidir" dedi.