Her rüzgara yelken açmayız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  Taksim Gezi Parkı olaylarının ortaya çıktığı andan itibaren Başbakan Erdoğan’ın sertliğinin sürekli arttığını ve dayanılmaz bir noktaya geldiğini belirtti.

Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın 1-2-3 Haziran günleri gerilimi sürekli tırmandırdığını, olaylara karışanları aşırı uçlar diyerek dışladığını, Gezi Parkı protestolarını ideolojik olarak gördüğünü ve yurt dışına giderken yüzde 50’yi içeride zor tuttuğunu tehditkar sözlerle açıkladığını söyledi.

“BAŞBAKAN, GECE YARISI MİTİNGİYLE YANGINA KÖRÜKLE GİTMİŞ”

Bahçeli, “Allah’tan kısa süreliğine yurt dışına gidince Cumhurbaşkanı Gül devreye girmiş. Mesajın alındığını duyurmuş ve Başbakan Vekili de alttan alarak özür dilemiştir” dedi. Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın girişimlerinin az da olsa suların durulmasına neden olduğunu kaydeden Bahçeli, “Ne var ki, geçtiğimiz Cuma günü Tunus’tan dönen Başbakan, gece yarısı mitingiyle yangına körükle gitmiş, ortalığı kızıştırmıştır. Zannedersiniz ki Türkiye savaşa girmiş ve muzaffer komutan edasıyla Recep Tayyip Erdoğan meydanda kükremiştir. Ve onu dinleyen kalabalıklar ‘yol ve gidelim Taksim’i ezelim’ sözleriyle zıvanadan çıkmıştır. Başbakan Erdoğan göğsü kabarırcasına bu sloganları dinlemiş ve zımnen de onay vermiştir. Bizim Bursa mitingimizi ağzına dolayarak sürekli eleştiren şahıstan ortada eser kalmamıştır” diye konuştu.

“SAYIN BAŞBAKAN KALABALIKLARIN GAZINA GELME”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın demokrasi makyajının İstanbul Havalimanı’nda bir kez daha döküldüğünü dile getiren Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sayın Başbakan sen yol versen de, Taksim’i hangi fani, hangi bedbaht, nasıl ezebilecektir. Bugün Taksim’e saldırma planları yapanlar, yarın neyi hedefleyecektir. Sayın Başbakan seni uyarıyorum; Kalabalıkların gazına gelip de dilinin ayarını bozmaktan, tabanını motive konsolide etmek için düşmanlık tohumları saçmaktan acilen vazgeçmelisin. Başbakan gece yarısı mitinginde aklına estiği gibi atıp tutmuştur. Bankacılara sataşmış, eline tencere tava gezdiren vatandaşlarımızı aşağılamıştır. Bir de faiz lobisini işaret ederek sertlik tonunu iyice yükseltmiştir. Başbakan’a göre faiz lobisi, borsada spekülasyon yapmak suretiyle hükümeti tehdit etmiştir. Esip gürlemiş ve milletin alın terini onlara yedirmeyeceklerini iddia etmiştir. Fakat bir sözüyle de yakayı ele vermiştir.”

“HER RÜZGARA YELKEN AÇMAYIZ”

Taksim Gezi Parkı olaylarını başından buyana dikkatle takip ettiklerini, gerekli uyarı ve değerlendirmelerini belirli aralıklarla vatandaşlarla paylaştıklarını ifade eden Bahçeli, “Şunu da herkes bilmelidir ki, MHP bu olayların başlangıcından itibaren aynı noktadadır, aynı eksendedir ve aynı tutarlılıktadır. Bu itibarla bizim duruşumuzu, meseleye yaklaşımımızı ve tavrımızı eleştirmeye kalkışanlar doğru konuşmadıkları gibi, iyi niyetli de değildir. 44 yıllık şerefli bir maziyi kucaklayarak geleceğe koşan MHP’ye yol yordam öğretmek, akıl fikir vermeye teşebbüs etmek ve nerede nasıl hareket edeceğiyle ilgili ahkam kesmek hiç kimsenin harcı ve haddi olmayacaktır. Hele hele milliyetçi-ülkücü harekete hayatları boyunca kem gözle bakmış onların tezviratları, dedikoduları ve suçlamaları bizim için sadece teneke gürültüsüdür. Bize gazete köşelerinden istikamet çizmeye çalışanlar önce kendi önlerinden yemeli, arkasından da kendi iç muhasebelerini yaparak şaibeli niyet ve sicillerini gözden geçirmelidir. MHP’nin onun bunun telkin, tavsiye, tacizleri altında kalarak şahsiyetinden ödün vermez, fikir ve ülkülerinde döneklik yada oynaklık göstermez. Biz başkalarına benzemeyiz, başkaları gibi zaman ve zemine göre pozisyon almayız ve bildik siyaset tacirleri gibi her rüzgara da yelken açmayız” şeklinde konuştu.

“İNANÇLARIMIZDAN EN UFAK SAPMA GÖSTERMEDİK”

Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylarda gelişmeleri pür dikkat takip eden MHP’nin sorumluluğun ve sağduyunun yol göstericiliğinden hiç ayrılmadıklarını vurgulayan Bahçeli, provokasyonlara etmediklerini ve sinir bozucu iftiralara ve yönlendirmelere kulak asmadıklarını kaydetti. Bahçeli, “Bizi meydanların aydınlığından ve demokratik platformundan sokakların alacakaranlığına çekmeye çalışan yarım akıllıların oyunlarına gelmedik, kurnazlıklarına kapılmadık. Yolumuzdan ve inançlarımızdan en ufak sapma göstermedik” dedi.