1 numaralı provokatörsün sen

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Başbakan Erdoğan'a seslenen Kılıçdaroğlu, "Recep Tayyip Erdoğan'ı hangi hırs bu noktaya getiriyor. Bu ülkeyi bölmekten senin ne yararın olur. Acıyla gözyaşıyla kurduk bu ülkeyi sen bölmeye çalışıyorsun. Bir numaralı provokatörsün sen" dedi.

Kılıçdaroğlu,Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini, Türkiye'yi dünyanın konuştuğunu söyleyerek,"Gezi eylemi küçük bir kıvılcımla başladı. Gezi Parkı'ndaki ağaçlara sahip çıkmak istediler. Orantısız güç kullanıldı. Darma dağın edildi. Türkiye ayağa kalktı. 3 yurttaşımız yaşamını yitirdi. 3'üne Allah'tan rahmet diliyorum.Bir demokrasi dersi veriyorlar siyasal iktidara. Gaz sıkan polise ellerini uzatıyorlar. Demokrasi, sadece sandığa gidip oy kullanmak değildir" diye konuştu.

Türkiye'de üçüncü sınıf bir demokrasinin olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Uluslararası kuruluşlar Türkiye'de üçüncü sınıf demokrasinin olduğunu söylüyor. Yani diktatörlükten bir önceki adım.Taksim'deki çocuklarımız, gençlerimiz birinci sınıf bir demokrasi istiyor. o nedenle onları tekrar yürekten kutluyorum. Yasama, yargı, yürütme diye 3 erk oluşmuş Anayasamızda. Bir kişi her şeye hükmetmesin diye. Ama bir kişi kalkar yasama ve yargı bizim için 'ayak bağı' derse, o kişinin demokrat olmadığını herkes bilir. Bunu söyleyen kişi bugün kalkıp bize demokrasi dersi vermeye kalkıyor. Sen kim, demokrasi kim? Sen önce kalk kendine bir bak" dedi.

"GENÇLER BİZ APOLİTİK DEĞİLİZ DEDİLER"

Kılıçdaroğlu, "Ama gençlerimize önce bunlar Apolitik dedik.Bu gençler bir şeyden anlamaz dedik. En iyi biz biliriz dedik. Bunlar bilgisayar çocukları dedik. Ama gençler kendilerini bize, Türkiye'ye, dünyaya gayet güzel anlattılar. Biz Apolitik değiliz. Bütün sorunlarını biliyoruz dediler" diye konuştu.

"POLİSLERİ DE KULLANDI"

Polislerin özlük haklarıyla ilgili parti olarak 3 tane yasa teklifi verdiklerini belirten Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Şunu söylemeyecek benim polisim, benim valim iyi de bunlar senin babanın malı mı? Nereden çıkardın sen bunu. Vali devletin Valisidir. Polis de devletin polisidir. Ama sen bunları kendi valin polisin haline getirdin. O nedenle bene sana diktatör diyorum Recep Tayyip Erdoğan. Polise sahip çıkıyor. Polis halkın polisi senin polisin değil ki. sen ne yaptın polisle halkı karşı karşıya getirdin. Bu ayıp sana yeter. Hatay Dört Yol'daydı galiba, bir AKP milletvekilinin oğlu, karakolda polisleri sıraya dizip hesap sormuyor muydu? Senin aklın neredeydi o zaman. Kalkmışsın polisi savunuyorsun? Orantısız güç kullandığın için. Onu aşkın yurttaşımızın gözü çıkarıldı. Polis kurşunuyla bir kişi Ankara'da öldürüldü. Polise saygımız var.Halkın polisine saygımız var. İktidarın polisini asla istemiyoruz. Halkın polisi var. Recep Tayyip Erdoğan'ın polisi var. Halkın polisi ile bir sorunumuz yok. Onlar en zor koşullarda görev yapıyor. 24 saat çalışıyor. Onlara Cumhuriyet halk Partisi sahip çıkıyor. Halkın polisin özlük haklarının iyileştirilmesi için 3 tane yasa teklifi verdik. Altında kapı gibi Cumhuriyet halk Partisi'nin imzası var. Her şeyi istismar ettiği gibi polisleri de istismar etti. Her şeyi kullandığı gibi polisleri de kullanıyor. Her şeyi berbat ediyor. Bütün değerleri alt üst ediyor."

"ÖFKE BALDAN TATLIDIR"

Başbakan Erdoğan'ın Taksim Gezi Parkı'ndaki gençleri dinlemesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Sizin anladığınız dilden konuşacağım dedi. İki dil var. Bir dil şiddet diğeri sevgi. şiddet dilini kullanan Recep Tayyip Erdoğan. Sevgi dilini kullanan gençler. Ne demek 'anladığınız dilden' dövecek misin, öldürecek misin? Ne istiyor bu gençler demokrasi istiyor. Demokrasi isteyenin öldürüldüğü bir rejime ne denir? Dikta rejimi denir. Başındaki adama da diktatör denir. Kural budur" şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu, "Bütün Türkiye psikanalize merak saldı. Gerçekten herkeste bir korku hakim. Eyvah Recep Tayyip Erdoğan konuşacak. Bu korku hakim. hepimiz psikolog olduk. Hepimiz vazgeçirmeye çalışıyoruz. Konuşma diyoruz. Ama hayır, 'öfke baldan tatlıdır' derler. Ama köküne zarar verir. Sana zarar verse bir sorun yok. Ülkeye zarar veriyorsun" dedi.

"İNCİRLİK ÜSSÜ'NDE KURAN YIRTILIRKEN NEDEN SENİN GIKIN ÇIKMADI"

Provokasyon uyarısında da bulunan Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Halkın gözünde zor duruma düşebiliriz. Ama provokatör Başbakan olursa ne olacak? Ne dedi gençler, camiye bira şişeleri ile girdi. Akıl var mantık var. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İncirlik Üssü'nde Kuran yırtılırken, neden senin gıkın çıkmadı. Merak ediyorum Kuran yıkıldı. Bütün Müslümanların kutsal saydığı kitap hepimizin baş tacı ettiği kitap. Kuran yırtıldığında senin sesin neden çıkmadı? Irak'ta milyonlarca, yüz binlerce Müslüman kadına tecavüz edildi. Senin neden gıkın çıkmadı. Sen ne yaptın? O tecavüzcülere başarılar diledin. Bu halk bunu unutmayacak. Biz bunu unutmayacağız asla. Bira şişeleri ile içki şişeleri girildiğini söylüyor. Bunu en iyi kim bilir? Camide çalışan bilir. Müezzine soruyorlar. Böyle bir olay var mı? Fuat Yıldırım, düzgün bir adam. Namuslu bir adam. Bir din adamı zaten.Yalan söylemez. Söylemeyi de doğru bulmaz. Burada içki içilmedi. Burada içki içen görselerdi, zaten kendileri dışarı atardı diyor. Camiye içki şişeleri ile girdi demek sorumsuzluktur. Ahlaksızlıktır. Recep Tayyip Erdoğan'ı hangi hırs bu noktaya getiriyor. Bu ülkeyi bölmekten senin ne yararın olur. Acıyla gözyaşıyla kurduk bu ülkeyi sen bölmeye çalışıyorsun. Bir numaralı provokatörsün sen."

BAŞBAKAN'IN FAS ZİYARETİ

Fas Kralı'nın Başbakan Erdoğan ile görüşmeyi ret ettiğini ileri süren Kılıçdaroğlu,"Fas'taki geziyi yarım bırakmak zorunda kaldı. Korku değil. İtibarsız bir Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı yarattı. İran'da da öyle olmadı mı? Bir gün beklettiler. Nal toplayıp geldi Türkiye'ye.Ben Swobada'ya rest çektim. 7 gün 24 saat yandaş medyalar, bütün televizyon kanalları. Yandaş kanallar. Vay efendim şöyle oldu böyle oldu. Fas Kralı görüşmedi. Neden gıkınız çıkmadı.Korku dağları sarmış değil mi?"dedi.

Başbakan'ın Fas ziyaretinden sonra borsanın düştüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Son 10 yılın en büyük borsa düşüşünü yaşadık.Türkiye büyük kayıplara uğradı. Bir haftada 22 milyar liralık kayıp yaşadık. Yani, 12 milyar dolarlık kayıp var.Çıkıp bir konuşma yapıyorsun, berbat ediyorsun her şeyi.Türkiye'nin açık döviz pozisyonundaki zararı 9 milyar lira.Şimdi çıkmış 'faiz lobisi' diyor. Onların ümüğünü sıkarım diyor. Sıkmazsan namertsin. Sıkılmazsa şunu diyecek: O Gezi Parkı'nda oturan gençler var ya. Bütün o borçları onlar yaptı.2002-2012 AKP iktidarı döneminde, 498 milyar lira sen faiz ödedin Recep Tayyip Erdoğan. Çık bunu bir millete öde." Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın Gezi eylemindekilerin camiye bira şişeleri ile girdiler sözünü hatırlatarak şöyle konuştu: "Amacı dini istismar etmek. O pırıl pırıl gençlere leke sürmek. Senin dilin onlara leke sürmeye yetmez."

Kılıçdaroğlu'nu dinleyen partililer, "Her yer Taksim her yer direniş" şeklinde slogan attı.