İZVAK Başkanı'ndan sert çıkış

 İZVAK çatısı altında toplanan 4 kulüp başkan ve temsilcileri, yeni sezonda maçları Alsancak Stadı’nda oynama konusunu görüştü.

 Başkan Tuğrul Yemişçi önderliğindeki toplantıya vakıf İcra Kurulu üyeleri Deniz Barçın ve Ali Ergöçmez, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Karşıyaka Spor Kulübü adına Başkan Fatih Diniz, Genel Sekreter Mehmet Yaya, Altay Spor Kulübü adına Başkan Ömer Hızlıok, Basın Sözcüsü Ergül Gülbent, Altınordu A.Ş adına Başkan Vekili İbrahim Görücüoğlu, Göztepe A.Ş adına ise Başkan Hüseyin Altınbaş ve Futbol Direktörü Özgür Zengin katıldı.

4 KULÜP OYNAYABİLİR

Yaklaşık 2 saat süren toplantıda kulüpler adına ilk sözü alan Altay Başkanı Ömer Hızlıok, stadın 28 Eylül tarihine kadar kullanım hakkının kendilerinde olduğunu ve bu tarihten itibaren yeniden bir yıllık kiralama öncelikleri olacağını belirterek, “Gördüğüm kadarıyla Altınordu, Karşıyaka ve Göztepe kulüpleri bu statta maç yapmak istiyor. Tüm kulüplerimize kapımız açık. TFF İcra Kurulu üyesi Arif Koşar ile yaptığım görüşme sonucunda fikstür sorununu çözebileceğini söyledi. Tek sorun zemin gibi gözükse de, stat geçen sezonun başından daha iyi bir zemine sahip… Alsancak Stadı’nda oynamak isteyen kulüpler resmi başvurularını bize yapsınlar. Şu ana kadar sadece KSK’den teklif aldık. Stadın reklamları için de her kulübe istediği kadar pano satabiliriz” dedi.

REKLAM ÖNERİSİ

Karşıyaka Başkanı Fatih Diniz, Süper Lig hedefinde olduklarını ve Alsancak Stadı’nda oynamak istemelerinin çok doğal kabul edilmesi gerektiğini belirterek, “Stadın reklam satışlarıyla ilgili İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi’nin önerisi desteklenebilir. Tüm kulüpler bu alanlara ilan alma konusunda çalışır. Altay kulübü, stadın sahibi olduğu için her yıl kazandığının üzerinde bir hak alır. Kalan para da diğer kulüplerce pay edilir. Altay’ın tek başına örneğin 5 lira kazandığı reklamdan, 7 kulüp birleşirse rakam 25 liraya çıkabilir. Böylece her kulüp kasasına fazladan para girer” ifadesini kullandı.

“BİZİM DE HAKKIMIZ”

Altınordu Başkan Vekili İbrahim Görücüoğlu, Altınordu olarak geçen sezon şampiyonluk maçı dahil bazı karşılaşmaları Atatürk Stadı’nda oynamak zorunda olduklarının altını çizerek, “300 bin TL ödedik ve maalesef istediğimiz gibi yararlanamadık. Hatta son 5 maç reklamlarımız bile dönmedi. Her kulüp gibi biz de Alsancak Stadı’nı tercih ediyoruz. Zaten elimizde 1962 yılında yapılan bir protokole göre Alsancak Stadı’nı Altay ile birlikte kullanım hakkımız var” şeklinde konuştu.

“GÖZTEPE’SİZ OLMAZ”

Göztepe Başkanı Hüseyin Altınbaş ise Alsancak Stadı’nı almaya değil, orada yeni sezonda maç yapmaya talip olduklarını söyleyerek, “Geçen sezon kritik maçları Alsancak Stadı’nda oynamak istedik ama ne yazık ki gerekli izinleri alamadık. Bu sezon taraftarımızın da isteğiyle emektar stada dönmek istiyoruz. Bu konuda kesin kararlıyız. Aslında zemin konusunda sorun olacaksa, seyircisiz maçları Atatürk Stadı’nda yapalım, diğer maçları Alsancak’ta oynayalım. Ama bunun da teknik olarak mümkün olmadığını öğrendik. Alsancak Göztepe’siz olmaz” dedi.

TEK SORUN ZEMİN

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, 4 kulübün de Alsancak Stadı’nda oynamasına karşı olmadığını belirterek, “Ancak bu sektöre milyonlarca lira yatıran kulüpler, sporcu sağlığını da düşünmeli. Ben hiçbir kulübün işine karışmam. Ama Alsancak Stadı zeminini uzmanlara inceletin. Ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Şu anda zemini yenilemeye kalksak ihale süreci dahil ilk yarı sonuna zor yetişir. Tek çözüm, burada oynamak isteyen kulüplerin acil karar alıp, zemini Ağustos ayında başlayacak lige kadar ortak yaptırmalarıdır. Bu konu için de öncelikle Altay ile anlaşmaları gerekir” sözlerini kullandı.

HIZLIOK-GÜLBENT AYRILDI

Stadın zemininin yeniden yapımı için kulüplerin Ankara ziyaretinde spor bakanlığı yetkilileriyle anlaştıklarını vurgulayan İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi, “5 Mayıs tarihinde Ömer başkan stadı Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’ne devredecekti. Devir işlemi olmayınca, zaman aktı, zemin yapımı da gecikti. Şimdi tüm kulüpler mağdur” siteminde bulundu. Bunun üzerine söz alan Altay Başkanı Ömer Hızlıok, olayın gelişimini şöyle anlattı: “17 Mayıs tarihinde stadın yeni sezonda da Altay’a verilip, verilmeyeceği konusunda Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ı ziyaret ettik. Bu ziyarette, zeminin yenilenmesi de gündeme geldi. Baykan bize “Alsancak Stadı zemini bu sezon yenilenmeyecek. Göztepe ve KSK Statları yapılırken orayı da düzelteceğiz” dedi. Duyduklarımız bizi şok etti. Hemen İzmir’e döndük ve TFF eski başkanı Mahmut Özgener’i aradık. Kendisi Mehmet Baykan ile görüştü ve yenilemenin hemen yapılacağı müjdesini verdi. Ancak stadı devretmemizi söyledi. Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmede stadın zemininin yenilendikten sonra yeniden Altay’a verilmesi konusunun kesin olmadığı söylendi. Biz ısrarla protokole yeniden Altay’a verilir maddesi koydutmak istedik, ama başaramadık. Bu nedenle de devretmedik”

YEMİŞÇİ: “ÇOK ÜZGÜNÜM”

Bunun üzerine İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi söz alarak Altay Başkanı Ömer Hızlıok’a sert bir sitemde bulundu ve “Ankara’ya sizin de içinde bulunduğunuz tüm kulüp başkanları ile gittik ve masaya yumruğumuzu vurup, istediğimizi aldık. Canlı şahitsiniz… Ancak Alsancak Stadı ile ilgili biraz önce anlattığınız gelişmelerden İZVAK ve diğer kulüpleri haberdar etmemenize çok üzüldüm. Eğer haberimiz olsaydı, sözünü aldığımız 1 milyon TL’lik yenileme bütçesi ile birlikte, stadın yeniden Altay’a devredilmesi konusunda genel müdürlüğe ve Spor Bakanlığı’na karar aldırırdık. Çünkü bize Mart ayında bu şekilde söz verilmişti. Sözü de çiğnetmezdik… O kadar gücümüz var… Ama 17 Mayıs’tan buyana birçok gelişme yaşanıyor ve İZVAK devre dışı bırakılıyor. Sorun ise çözülemiyor. Altay Başkanı Ömer Hızlıok olarak birliği bozdunuz ve Alsancak Stadı zemini yapılamadığı için diğer kulüpleri de mağdur ettiniz. İzmir tek yumruk olamadığı için bu durumda. İZVAK olarak gelin birlik olalım diyoruz, nelerle karşılaşıyoruz. Gerçekten çok üzülüyorum. Bizim İZVAK olarak hiçbir kulübün gelirlerinde gözümüz yok. Aksine onlara gelir sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yemişçi’nin sitemine anlam veremediğini söyleyen Altay Başkanı Ömer Hızlıok, Basın Sözcüsü Ergül Gülbent ile birlikte İZVAK’taki toplantıdan sinirli bir şekilde ayrıldı. Karşıyaka, Altınordu ve Göztepe başkanları, yeni sezonda maçlarını Alsancak Stadı’nda oynama kararı alırken, stadın zemininin kulüplerce ortak onarımı konusunda Altay’ın 24 Haziran’daki kongresini bekleme ve daha sonra acil harekete geçme konusunda el sıkıştı…