Avukatlar cübbeleriyle yürüdü

Bugün sabah saatlerinde İstanbul Adalet Sarayı’nda Gezi Parkı olaylarını protesto etmek isteyen avukatlar, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Bu durumu protesto eden Denizli Barosu’na bağlı yaklaşık 200 avukat, Denizli Barosu önünde toplandı. Daha sonra Delikliçınar Meydanı’na doğru yürüyüşe geçen avukatlar, ‘Her yer Çağlayan, her yer direniş’, ‘Susma sustukça sıra sana gelecek’ sloganları attı. Delikliçınar Meydanı’nda Gezi Parkı eylemcileri ile buluşan avukatlar adına açıklamayı Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan yaptı.

Gezi Parkı eylemlerine kendilerinin de destek verdiğini belirten Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, ‘’Bugün hukuk ihlalleri noktasında son aşamaya gelindi. İş halk adına savunma yapan avukatların adalet sarayında açıklama yapmak istediğinde önce özel güvenlik görevlileri, daha sonra çevik kuvvet ekipleri tarafından tartaklanarak gözaltına alınmasına kadar vardı. Avukat arkadaşlarımız önce polis araçlarına bindirildi, sonra da Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek tutuklanmak istedi’’ dedi. Olayın çok üzücü olduğunu ifade eden İlhan, “Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve yöneticileri olayları yakında takip ediyorlar. Girişimlerde bulunuldu. Bu hukuksuz müdahale sonlandırıldı.

Avukatların gözaltına alınması ve soruşturulması usulleri tamamı yerle bir edildi. Bizler varolduğumuz sürece bu hukuksuzluklara dur demeye devam edeceğiz. Hem sizler adına hem mesleğimiz adına buradayız’’ diye konuştu. Avukatlar, bir süre daha slogan attıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.