Vali Mutlu Taksim’e gidiyor

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gezi Parkı’ndaki gençlere kesinlikle müdahale etmeyeceklerini yalnızca marjinal gruplara müdahale edileceğini açıkladı.

  İstanbul Valisi Mutlu, A Haber’de Sevilay Yükselir’in programında açıklamalarda bulundu. Vali Mutlu, program sonrası Gezi Parkı’ndaki polisleri ziyaret etmeye gideceğini söyledi. Mutlu, programda şunları söyledi: "Dünya basınında Suriye 3. haberler olarak gösterilirken, Türkiye’deki olaylar ilk haber ve sürekli bir şekilde canlı olarak veriliyor. Bizim medyamızda sanki polisler gösterici gibi haber yapılıyor. Biz yarım saat sonra bu adamı yakalayıp adını sanını verdik. Eskiden devrimci karargah örgütü üyesi içeride yatmış çıkmış. Fotoğraflarını verdim ve hala inanmıyorsanız bir daha duyuruyorum dedim. Benim polisim üzerinden ajitasyonlar yapılıyor. Yakalanmasa üzerimizde kalacak.

Halkımızın onun için dikkatli olmaya davet ediyorum. Halkımızın dikkatli olmasını istiyoruz. Hala risk vardır, ailelerin çocuklarını oradan almalarını rica ediyoruz. Kullanılan gaz ve su ile ilgili memnuniyet duymuyoruz. Bu provokasyonu engellemek için mücadele eden halkımıza minnet duyuyorum. Attığım tweet’lerle alanı süratle terketmeleri ve marjinal gruplara müdahalenin kolaylaşmasını istedim ve hemen çekilip bize yardımcı oldular. Biz gençlerimizi seviyoruz ve onların ayaklarına tırnaklarına bir taş değsin istemiyoruz. Her şey gönüllerince olsun aileleriyle mutlu mesut yaşasınlar. Çatışma ortamından aileler çocuklarını alsınlar".