Bursaspor Başkan Adayı Uslu: "Biz hazırız"

 Bursaspor Genel Sekreteri Uslu, transfer, stat konusu ve kurumsallaşma için yapacaklarını anlattı. İlhan Usl u, 15 Haziran'da teslim edilecek yönetim kurulu listesini hazırladığını, kulüp için çalışabilecek en iyi grubu oluşturmak istediğini vurgularken, "İddialı isimlerle bu işin içinde olacağız" diye konuştu.

TRANSFERİ KISA SÜREDE BİTİRECEĞİZ

Yeni sezon için gerekli çalışmaları yaptıklarını ve seçilmeleri halinde hazır bir şekilde göreve geleceklerinin altını çizen İlhan Uslu, şöyle devam etti: "Biz hazırlıklıyız. Gençler ve kiralık futbolcularımız çalışmaya başladı. Takıma takviye olarak düşünülecek futbolcular olacak. Bizim transfer edeceğimiz isimlerimiz de belli. Göreve gelir gelmez kısa sürede transfer işini tamamlayacağız. Hikmet Karaman'la devam edeceğimizi söylemiştik. Takımın hazırlanma süreci, transfer süreci dar bir zaman diliminde. Hocamızla da bunu paylaştık ve eksik mevkilerle ilgili izlenecek yolu konuştuk."

"STAT GELİRLERİ OLMAZSA OLMAZIMIZ"

"Stadyum gelirlerinin Bursaspor'da olması bizim olmazsa olmazımız" diyen İlhan Uslu, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Stadın da bitmesi gerekiyor. Yapılması için para da gerekli. 12 ilde belediyeler değil, devlet yapabiliyorsa, bizler Spor Bakanımıza, Başbakanımıza gidip bu işin, bu sorunun çözülmesi için çalışmalar yapacağız. Başarılı olursak stadın gelirlerinin kalıcı gelir olarak Bursaspor'un hanesine yazılması mümkün olacak, hem de stada gönül rahatlığıyla gideceğiz."

"EN ÖNEMLİSİ İNSANA YATIRIM"

En önemli yatırımın insana olan yatırım olduğunu söyleyen İlhan Uslu, daha sonra şöyle dedi: "En önemli yatırım, insana olan yatırım. Çocuklarımızı Bursasporlu yetiştirmemiz, onları gelecekte önemli mevkilerde Bursaspor'u seven, taraftarı olan, proje üreten nesil yetiştirebilmemiz önemli. Bu nesili mümkün olduğunca en kısa sürede etkileyebilirsek Bursaspor'un lobisi oluşacaktır. Bizlerin şu an yapması gereken spor kulüpleri olan iletişimimizi, basınla olan, devletle olan iletişimimizi en üst esviyede tutmak. Dertlerimizi sorunlarımızı anlatabilmek,sevineceğimiz şeyleri herkesle paylaşmak. Marka değeri bilincini kentimiz insanlarına aşılayabilirsek en büyük sorunu aşacağımıza inanıyorum."

"PROFESYONELLERDEN YARARLANACAĞIZ"

Kurumsallaşma konusunda 2 yıldır önemli çalışmaların yapıldığını da sözlerine ekleyen İlhan Uslu, şöyle devam etti: "Bizler transferde olsun, kulüp işleyişinde olsun profesyonellerden yararlanma amacındayız. Yönetimin sadece izleme ve denetleme görevi olması, uygulama görevinin ise profesyonellerde olması gerektiğine inanıyoruz. Yönetim görevini tam olarak yapacak, nitelikli profesyonel bunu başaracak güçte. 5 yıldır kulüpteyiz. Kimin ne iş yapabileceğini bilioruz. Motivasyon eksikliği var. Bunu sağladığımız zaman kurumsal ivme de sağlanacaktır. Bunların tamamını inşallah başaracağız."

"ENES YENİ YÖNETİMİ BEKLİYOR"

Bursaspor'un alt yapısında yetişen ve geçtiğimiz günlerde profesyonel sözleşmeyi imzalayacağı duyurulan 16 yaşındaki golcü Enes Ünal'ın henüz mukavele yapmamasıyla ilgili soruya da cevap veren İlhan Uslu, açıklamasını şöyle tamamladı: "Enes Ünal ile ilgili bir problem yok. Bursaspor'da oynayacak. Yeni yönetime saygıdan kaynaklanıyor. Anlaşmada bir pürüz yok. Alt yapıdan sorumlu arkadaşlarımız gerekli çalışamayı yapmışlardı. Sadece iş imzaya kaldı. Etik olarak da yeni yönetimin bu imzayı attırması gerekiyor."