Seri katilden "iyi hal" talebi

İzmir’de, 3 yıl önce birer gece arayla 3 kadını öldürmek suçundan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, gasp suçundan 45 yıl, ruhsatsız silah taşımaktan 3 yıl hapse mahkum edilen seri katil iyi hal indirimi istedi. İzmir’de, üç yıl önce birer gece arayla bankacı Esra Yaşar’ı, üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla’yı ve ’Azra’ takma isimli travesti Mustafa Has’ı başlarından tek kurşunla öldürmek suçundan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, gasp suçundan 45 yıl, ruhsatsız silah taşımaktan 3 yıl hapse mahkum edilen seri katil Hamdi Ayri, iyi hal indirimi istedi. Kararın bozulması için avukatı aracılığı ile Yargıtay’a başvuran Ayri, mahkemedeki iyi hal indiriminin kendisine uyglanmadığını, bu nedenle kararın bozulmasını istedi.

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuklu 30 yaşındaki Hamdi Ayri, son savunmasında "Bir diyeceğim yok" dedi. Her duruşmada soğukkanlı davranış sergileyen Ayri’ye tepki gösteren acılı aileler, cinayetleri Ayri’nin tek başına işlemediğıni, bu olayda başkalarının da olduğunu, davanın çete kapsamında görülmesi gerektiği yönündeki taleplerini mahkemeye söyledi. Sanığın ve mağdurların taleplerini dikkate alan mahkeme heyeti, Ayşe Selen Ayla, Esra Yaşar ve travesti Mustafa Has’ı öldürmek suçundan 3 yıldır tutuklu bulunan seri katil Hamdi Ayri’yi 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse, gasp ve ruhsatsız silah bulundurmak suçundan toplam 48 yıl hapse mahkum etti.

Verilen ceza karşısında son derece sakin bir tavır sergileyen Hamdi Ayri, mahkeme heyetinin kendisine iyi hal indirimi uygulamadığı gerekçesiyle Yargıtay’a başvurdu. Avukatı Mert Çelikdemir aracılığı ile 2 sayfalık itiraz dilekçesi yazan Ayri, her duruşmada sakin bir tavır sergilediğini, saldırgan tutum içinde olmadığını, mahkemenin bunu dikkate alıp indirim uygulamadığını dilekçesinde belirtti. Aynı şekilde mağdur aileler, soruşturmanın genişletilmediğini, olayın çete kapsamında değerlendirilmediğini ve bu nedenlerden dolayı Yargıtay’a başvurduklarını söyledi.