Ak Parti binasını kundaklayanlar yakalandı

Çiğli'de, Taksim Gezi parkı olaylarına destek verilmesi sırasında AK Parti İlçe binasını kundakladıkları öne sürülen 4 kişi yakalandı. Şüphelilerden 17 yaşındaki A.A.’nın, 2003 yılında silahlı çatışma sırasında 2.5. yaşındaki Ali Stair Grimason’u ölmesine neden olan D.A.’nın oğlu olduğu ortaya çıktı. Geçen 3 Haziran’da, 8124 sokak 9 numarada meydana gelen olayda, Taksim Gezi parkı olaylarına destek veren bir grup, Güzeltepe Mahallesi’nde toplandıktan sonra ilk olarak karakolu taşladı, ardından da AK Parti Çiğli ilçe başkanlığı binası önüne geldi. Buradaki gösteriler sırasında da bazı kişiler, girdikleri parti binasını ateşe verdi.

ŞÜPHELİLER YAKALANDI

Olayın ardından, bölgede görevli polis ekiplerinin daha önceden hakkında işlem yaptıkları için tanıdıkları 16 yaşındaki H.S. yakalandı. Gözaltına alınan H.S., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Araştırmalarını sürdüren polis, H.S. ile bağlantısı olan ve aynı bölgede oturan kişilere yönelik takipleri sonucunda da, olaya karıştıkları saptanan 23 yaşındaki E.E., taksi şoförü 25 yaşındaki U.K., minibüs şoförü 21 yaşındaki S.G. ile 17 yaşındaki A.A.’yı yakaladı. Parti binasındaki güvenlik kamerası kayıtlarında da, şüphelilerin içeriye girmeleri, eşyaları kırmaları ve ateşe vermeleri yer aldı.

BABASI, ALİ STAİR’İN ÖLÜMÜNE NEDEN OLMUŞTU

Bu arada yaşı küçük olduğu için çocuk şube müdürlüğü ekiplerine teslim edilen şüphelilerden A.A.’nın, 2003 yılında silahlı çatışma sırasında 2.5. yaşındaki Ali Stair Grimason’u ölümüne neden olan D.A.’nın oğlu olduğu ortaya çıktı. Sorgularında üç zanlının suçlamaları kabul etmediği, kolundaki örümcek dövmesinden tanınan E.E.’nin protesto gösterisine katıldığı, ancak alkollü olduğu için parti binasını yakıp yakmadığını hatırlamadığını söylediği belirtildi.