Muğla'da yenilikçi üniversite çalıştayı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından, “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite” Konulu Çalıştay İçmeler AQUA Otel’de düzenlendi.

Üniversite’den 40’ı aşkın öğretim elemanının katıldığı çalıştayda engeller ve çözüm önerileri başlıkları altında 200’ü aşkın fikir üretildi.Bu fikirlerin sözde kalmayıp uygulamaya geçirilebilmesi için çalıştay sonunda bir eylem planı geliştirildi.

Bu çalıştayın sonuçları üzerinde fikir alış verişinde bulunmak üzere üç yada dört ay sonra girişimci iş adamlarının davet edileceği bir platformda tekrar bir araya gelinme kararı alındı.

Açılış konuşmasında girişimcilik ve yenilikçilik konularının önemine değinen Rektör Prof.Dr.Mansur Harmandar, yenilikçilik olmadan girişimciliğin doğru gelişemeyeceğini günümüz üniversitelerinin başta gelen başarı kriterlerinin bu iki kavram üzerinden değerlendirildiğini vurguladı ve bu organizasyonu gerçekleştiren başta Prof.Dr Tuncer Asunakutlu, İçmeler Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Zekeriya Bingöl, Uzman Kemal Yüce Kutucuoğlu ve emeği geçen tüm diğer personel ile Aqua Otel sahibi hayısever işadamı Ali Doğan Tuğay’a teşekkür etti.

Çalıştay Başkanı Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Tuncer Asunakutlu ise yenilikçiliğin, buluşların ticarileşmesi olduğunun altını çizerek kurumsal ilerlemelerde bu tür çalıştayların önemine değindi. Üniversitede bir inovasyon (yenilik ) ekibinin kurulacağını ve bu ekibin hedefinin iki sene içinde girişimcilik ve yenilikçilik konularında TÜBİTAK’ın öncülüğünü yaptığı endekslere girmek olduğunu kaydetti.