UEFA'dan Akhisar'a alkış

Süper Lig’deki ilk sezonunda uzun süre düşme hattında yer almasına rağmen son haftalarda müthiş bir çıkış yaparak düşmekten kurtulan Akhisar Belediyespor'un başarısı, UEFA’nın da gözünden kaçmadı. Süper Lig’de geride bıraktığımız sezonun değerlendirmesini yapan UEFA’nın resmi sitesi, Akhisar Belediyespor'un düşmekten nasıl kurtulduğunu "Sürpriz paketi" başlığı ile duyurdu.

Sitesinde Galatasaray’ın şampiyon olduğunu, Mersin İdmanyurdu, Orduspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un küme düştüğünü, Kayseri Erciyesspor, Çaykur Rizespor ve Torku Konyaspor’un bir üst lige çıktığını hatırlatan UEFA, Burak Yılmaz ve Salih Uçan’ın performansına da övgüde bulundu. "Süpriz paketi" olarak tanıttığı Akhisar Belediyespor’un Hamza Hamzaoğlu yönetiminde, "dikkat çekici bir şekilde" düşmekten kurtulduğunu vurgulayan UEFA, Gekas’ın da da attığı gollerle kendisine özel bir hayran kitlesi oluşturduğunu yazdı. Sitede, daha sonra şu değerlendirme yapıldı:

SÜRPRİZ PAKETİ 

Hamza Hamzaoğlu’nun takımı küme düşmekten dikkat çekici bir şekilde sıyrıldı. Fanis (Theofanis) Gekas’ın gelişi takımın geleceğini olumlu yönde etkilerken, Yunan forvetin 15 maçta fileleri 12 defa havalandırması, oyuncunun kendisine özel bir hayran kitlesi oluşmasına etkili oldu."