Vali Mutlu CHP Milletvekilleri'yle görüştü

CHP milletvekilleri Gezi Parkı eylemcilerine polisin müdahalesini engellemek için Taksim Meydanı'na gitmişti. CHP'li 4 milletvekili ise görüşme talep ettikleri Vali Hüseyin Avni Mutlu ile görüştü.

Tozkoparan Polis Evi'nde Vali Mutlu ile görüşen Aydın Ayaydın, Melda Onur, Hayri Sarı ve Süleyman Çelebi'den oluşan heyet daha sonra bir açıklama yaptı. Milletvekili arkadaşlarının bu akşamdan itibaren gezi parkında oturduklarını belirten Ayaydın, "Bu gece bombalar patlayacak endişeleri vardı. Milletvekili arkadaşlarımız beni ve İstanbul Milletvekili Melda Onur'u Hayri Sarı ve Süleyman Çelebi'yi 4 kişilik bir heyet oluşturdu. Sayın Vali de bize randevu verdi. Saat 22.00'da bir araya geldik. Yaklaşık bir saat kendisiyle, Gezi Parkı eylemcilerinin beklentilerine endişelerine ve kendi önelerimizi aktardık" dedi.

MADEM BÖYLE BİR BEKLEYİŞ, BÖYLE BİR ENDİŞE VAR

Bu gece Gezi Parkı'na müdahale olması ile ilgili olarak Mutlu'ya endişelerini söylediklerini belirten Ayaydın, Vali Mutu'nun "Madem böyle bir bekleyiş, böyle bir endişe var. Hiç böyle bir endişeye gerek duyulmasın, ben hatta şimdi kendi twitter hesabımdan müdahale olmayacağı bildireyim" dediğini söyledi. Ayaydın ayrıca, "Dolayısıyla oradaki insanların bizim insanlarımız olduğunu bir gün gençlerin çocukların bizim insanlarımız olduğunu, onlara yönelik böyle bir eylemi yapmamızın söz konusu olmadığını söyledi. Sayın vali ile bizim görüşmemiz çok olumlu bir havada geçti" şeklinde konuştu.

REFERANDUM

Melda Onur ise" Biz oradaki izlenimlerimizi Sayın Vali ile paylaşmak istedik. Bu gece bir operasyon olacağı gündeme geldi. Böyle bir duyum alındı. Bunun üzerine sayın vali böyle birşeyin olmadığını kendisinin bunu belirttiğini ama anlaşılmadıysa tekrar bizim tarafımızdan belirtilebilkeceğini söyledi. Artık valinin sözüne güvenmekten başka yapacak birşeyimiz yok" dedi. Melda Onur Hüseyin Çelik'in açıklamalarıyla gündeme gelen referandum ile ilgili olarakta "Şu an bizim söyleyebileceğimiz birşey yok. Bu işi başlatan; Taksim Dayanışması. Bundan sonra bu konu ile ilgili onlar konuşacak. Bizim şahsi görüşlerimiz var. Ama bu konu ile ilgili bir parti görüşü şekillenmediği için birşey söylememiz doğru olmaz" dedi.