Satranç birinciliği yine Yamanlar'ın

İzmir'de yapılan 12. Beko Okullar Satranç Şöleninde, Özel Yamanlar Özyurt Ortaokulu geçen yıl olduğu gibi bu yılda zirveye oturdu.

Satranç Federasyonu tarafından bu yıl on ikincisi gerçekleştirilen Beko Satranç Şöleni'nde 2 bine yakın sporcu bir araya geldi. İzmir Fuarı'nda düzenlenen turnuvada satrancın genç ustaları 2 gün boyunca satranç dolu saatler geçirdi. Yarışmaya İzmir'in tüm ilçelerinin yanı sıra İstanbul, Ankara, KKTC, Bursa, Manisa, Uşak, Aydın, Denizli, Kocaeli, Muğla illerinden 300'den fazla okul katıldı. Satrançta ülkemizin en önemli organizasyonlarından birisi olarak kabul edilen turnuvada Yıldızlar kategorisinde birinciliği İzmir Özel Yamanlar Özyurt Ortaokulu, ikinciliği İzmir Özel Ege Ortaokulu, üçüncülüğü Manisa Özel Doğa Ortaokulu elde etti.

Beko, okullara çeşitli hediyeler verdi. Özel Yamanlar Özyurt İlköğretim Okulu müdürü Halis Konukpay, Türkiye'nin satrançta iddialı okullarının katıldığı turnuvada elde edilen başarının önemine dikkat çekerek, "Geçen yıl olduğu gibi bu yılda şampiyon olarak bir kez daha farkımızı ortaya koyduk. Zeka sporu olarak satrancı okul programımızda özenle uyguluyoruz" dedi.