Tüm notları 5'ti ama karnesini göremedi

İzmir’in Torbalı İlçesi’ne bağlı Saipler Köyü’nde, serinlemek için sulama göletine giren ortaokul öğrencisi Muhammed Demir, yarın alacağı karnesini göremeden boğularak yaşamını yitirdi.

Demir’in ardında bir dram bıraktığı ortaya çıktı.

Kuşçuburun Ortaokulu 6’ncı sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Muhammed Demir, sınıf arkadaşları aynı yaştaki Mehmet Durmaz ve Özgür Uysal ile Salı günü saat 17.00 sıralarında Torbalı’ya 5 kilometre mesafedeki Saipler Köyü’ndeki sulama göletine gitti. Bir süre gölet kenarında oturan üç arkadaştan Muhammed Demir, serinlemek için gölete girdi.

Kıyıdan biraz uzaklaşan Demir, bir süre sonra suda çırpmaya başlayıp, 'İmdat' diye bağırarak yardım istedi. Ancak iyi yüzme bilmeyen iki arkadaşı, hemen ailelerini yaşadığı Torbalı Çapak Mahallesi, Çukuraltı Mevkisi’ne gidip, yardım istedi. Gölete gelen mahalle sakinleri Demir’i suda göremeyince durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi Sualtı Grup Amirliği’yle irtibata geçip balıkadam istedi. Balık adamlar Demir’in cesedini 8 metre derinlikte çamura saplanmış olarak bulup çıkardı.

Son bir umutla kardeşine koşan abla,  gözyaşlarına boğuldu.

ORTAYA ÇIKAN DRAM

Yarın alacağı tüm notları 5 olan karnesini göremeden yaşamını yitiren Demir’in arkasında bir dram ortaya çıktı. Babası 10 yıl önce ölen, iki ağabeyi cezaevinde olan Muhammed’in yatalak annasi ve 18 yaşındaki ablası Ebru Demir ile yaşadığı öğrenildi. Demir’in İzmir Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından yakınları tarafından alınan cenazesi, Çapak Mahallesi Camisi’nde kılınan namazın ardından Çapak Mezarlığı’nda babasının mezarı yanında toprağa verildi.